4 de novembre a les 18h.
Basília de Santa Maria del Mar, Barcelona
Activitats especials
Ballada de gegants històrics

La Ballada de Gegants Històrics va néixer l’any 2003 en el marc del primer aniversari de la recuperació dels Gegants Històrics de Santa Maria del Mar.

L’acte comença amb l’exposició de les figures davant de la façana principal de la Basílica, i posteriorment fan una petita passejada pel barri de la Ribera finalitzen l’acte a l’interior de la Basílica de Santa Maria del Mar per oferir el seu ball al públic assistent.

Cada anys els amfitrions, els gegants de Santa Maria del Mar, conviden a la família dels Gegants del Pi, així com a una parella de gegants de Catalunya, els Gegants Cristians i els Gegants Moros de Sitges.

Enguany hi ha canvis, l’exposició de les figures convidades (a les 18h) serà a la placeta Montcada i no a la façana de l’esglèsia.

  • 18.30h es farà la presentació al Museu de les Cultures del Món (Carrer Montcada) dels nous elements dels gegants de Santa Maria del Mar en el marc de la celebració del seu 15è aniversari, tot el que portin estarà bassat en el projecte del 1875 dibuix fet per l’escenògraf Francesc Soler i Rovirosa
  • .19.15h  inici de la passejada dels Gegants pels carrers del barri de la Ribera. Carrer Sobrerers, carrer Argenteria, Princesa, Montcada, Pg. del Born, carrer Santa Maria i plaça Santa Maria.
  • 20.30h entrada a l’interior del temple i mostra de balls davant l’altar major.

Organitza: