De l'1 al 6 d'abril
Barri de Sant Martí de Provençals
Activitats especials
Bestiuari 2019

Barcelona acull la segona trobada de bèsties de Catalunya, el Bestiuari al Parc de Sant Martí. Un esdeveniment organitzat per la Delegació de Barcelona de l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya que acull moltes activitats al llarg de la setmana i que culminarà amb un correfoc amb la participació de més de 50 colles.

De dilluns 1 a divendres 5

 • Casal de Barri la Pau (carrer de Pere Vergés, 1) de 17h a 20:30h
  • Exposició Cavallets … endavant! Els Cavallets Cotoners de Barcelona
 • Centre Cívic sant Martí (carrer de la Selva de Mar, 215)
  • Exposició de la Víbria de Barcelona i l'Arpella del Barri Gòtic

Dimarts 2 d'abril de 17.30 a 19h.

 • Casal de Barri La Verneda (carrer de Santander, 6)
  Taller de cavallets i de balls
  Entre les bèsties festives hi han els grups de cavallets en els que els balladors porten un figura en forma de cavall penjada de les espatlles. A Barcelona, els anomenem Cavallets Cotoners. Les colles de cavallets ballen moltes vegades dividits en dos grups que lluiten entre ells. A taller veurem com són els cavallets i aprendrem a ballar un ball de cavallets i també alguns altres balls.

Dimecres 3 d'abril a les 19h. 

 • Centre Cívic sant Martí (carrer de la Selva de Mar, 215)
  Xerrada: “El bestiari festiu barceloní. Del classicisme a la imaginació desbordada”, a càrrec de Xavier Cordomí
  Un repàs de les figures festives amb forma d’animal, més o menys fantàstic, des de les figures clàssiques d’atrezzo teatral i para-teatral dels entremesos en les processons religioses i els seguicis cívics fins a les noves peces del bestiari popular barceloní actual. Una visió des de les múltiples reinterpretacions del drac i de les recreacions de l’anomenat bestiari històric fins a les més imaginatives representacions zoomòrfiques de tota mena de figuracions reals o imaginàries fruit de la inventiva o de les referències locals. Una mirada a la diversitat formal, funcional i simbòlica del bestiari festiu i popular de Barcelona.

Dissabte 6 d’abril de 2019, Parc de Sant Martí

 • 10:00 Plantada de Bèsties de ciutat de Barcelona amb la participació del Bou de Barcelona, el Drac de Barcelona i el Dofí de Barcelona.
 • 11:00 Espai familiar. Tallers i activitats per a la mainada
  A càrrec de: Casal de Via Trajana, Institut Bernat Metge, Escola Arc de Sant Martí, Escola La Pau, Escola els Horts, Escola La Palmera, Institut Salvador Seguí i Escola sardanista La Palmera
 • 19:00h Correfoc Bestiuari, amb la participació de més de 50 figures de bestiari festiu amb pirotècnia
  Sortida del Parc de Sant Martí i arribada a la Plaça de la Gàbia Recorregut : Carrers Menorca, Agricultura, Huelva, Cantàbria, Guipúscoa, Provençals i Huelva
 • 20:30 Ballades de lluïment, a la Plaça de la Gàbia

Si participeu en alguna de les activitats podeu penjar fotografies a les xarxes amb l'etiqueta #Bestiuari19. Podeu consultar totes les activitats aquí.

Compartir: