Ballar el moro, Danses festives de moros i cristians a la Mediterrània occidental
De l'1 al 30 d'abril
Exposició temporal

Àrabs, mauritans, sarraïns, andalusins, mudèjars, berbers, turcs, barbarescos, moriscos... Als Països Catalans, el fet musulmà no és un element exòtic. Forma part de la nostra història i està incorporat a l'imaginari col·lectiu amb la figura del moro. Està present a la nostra toponímia però sobretot el trobem en les expressions festives, on es recreen unes figures que barregen elements històrics i mítics que sovint han perdut els seus referents originals fins a convertir-se en creacions pròpies que només s'inspiren en el que, al llarg de la història, s'ha entès com a musulmà.

L'exposició "Ballar el moro" ens proposa una mostra que cerca i documenta la figura del moro arreu dels territoris catalanoparlants, repassant la indumentària, els balls i els elements que el representen: festes de moros i cristians, simulacres de batalles, balls de moretons, dansaires, cavallets, gegants o nans vestits a la turca. 

Una producció del Museu Etnològic de Barcelona i l'Associació Cultural Joan Amades amb la col·laboració de Cases de la Festa (Ajuntament de Barcelona), Universitat Rovira i Virgili i Diputació de Tarragona. Comissariada per Raül Sanchis Francès. Organitza La Casa dels Entremesos.