Notícia

Corpus Christi 2015
29 Juny 2015

Un any més el centre de Barcelona s'omple de cultura popular i tradicional per acompanyar la Custòdia de Barcelona en el recorregut de celebració de la festivitat de Corpus Christi.

El Seguici Popular de Barcelona va encapçalar un any més la processó festiva de Corpus que es celebra a Barcelona des de l'any 1320, sent una festa religiosa, civil i popular. El Seguici Popular ampliat, tal com diu el Protocol festiu de Barcelona, deixava pas al seguici religiós amb la custodia sobre el tron delrei Martí sota el tàlem. Balls populars, gegants i música van omplir els carrers i places del centre de la ciutat en un dels seguicis amb més públic que es recorden.

Abans del cercavila la Moixiganga de Barcelona i els Falcons de Barcelona mostraven les seves figures als espectadors de la plaça Sant Jaume i donaven lloc a l'esperat ball de l'Hereu i la Borda, els gegants de Corpus o vells de la Casa de la Caritat. 

A dos quarts de set els elements de cultura popular i tradicional van sortit per la porta de l'Ajuntament per anar a recollir el seguici religiós al Pla de la Seu perquè s'afegissin al cercavila i seguicin el tradicional recorregut.

La Casa dels Entremesos ha organitzat altres activitats en el marc de la festivitat de Corpus com són la jornada de portes obertes, la xerrada "Com es va escriure: Corpus. L'auca de la processó i un passeig per la història i la festa" i una sessió del Conta-mesos dedicada a la festivitat religiosa.

Compartir: