Notícia

El Nadal torna a La Casa

Agnès Bartolomé, 25 de novembre de 2015.

Amb l’encesa de l’enllumenat de Nadal de La Casa s’inicien les activitats nadalenques d’aquest centre cultural barceloní. Al llarg de més d’un mes hi haurà una gran varietat d’activitats, tant per grans com per petits al voltant del cicle nadalenc.

Recollida de joguines: A la Casa aposten un cop més per la solidaritat amb la campanya “Tu ets el meu rei preferit” Tu ets la meva reina preferida! i la setmana que ve s’engega la campanya de recollida de joguines noves. El Cucut, el Manolito i el Lagarto us esperem amb una joguina que servirà per fer feliços als nens i les nenes de casals i hospitals barcelonins.

La Carassa de Nadal: la figura nadalenca arriba aquesta Nadal de la mà de les colles de Ciutat Vella. La podreu veure durant la fira de Santa Llúcia els dies 28 i 29 de novembre i 12, 13, 19 i 20 de desembre.

XXII Diada de les tradicions i costums nadalencs: el divendres anterior a Santa Llúcia es farà el Cercavila de la tradicional Carassa de Nadal de Barcelona acompanyada pels grallers La Pessigolla de la Plaça Nova, amb llançament de caramels per tot el recinte de la Fira i tot seguit l’actuació de les seccions infanti i juvenil de l'Esbart Català de Dansaires.

L’Esperit de Nadal: El personatge català, acompanyat del Ball de l’Esperit del Nadal representat per l’Esbart Català de Dansaires, realitzarà el Pregó del Nadal i inauguració de pessebres i exposicions a La Casa.

Exposicions: un any més els pessebristes faran l’exposició de diorames fets pels alumnes i aniran acompanyats dels tres reis i els dos patges que conformaven la Campanya de Reis de 1990. A més l’exposició el Barri Perdut queda prorrogada fins el dia 17 de gener.

Pessebre popular: a la planta baixa podreu veure el pessebre de La Casa realitzat amb figures originals i humorístiques de gegants, bestiari i altres personatges i grups de La Casa dels Entremesos. Amb el disseny i la producció de l’Associació de Pessebristes de Ciutat Vella. Quina figura veurem nova aquest any?

Activitats infantils: les tres activitats mensuals que s’organitzen a La Casa es dedicaran al Nadal. “Canta contes de Nadal” i “Una nit de mil reis”, en dues sessions d’El contamesos!, les titelles a la casa amb la representació “Ara ve Nadal” i l’Entre jocs i passejades dedicat a jocs i cançons de Nadal.

La Marató de TV3: Les entitats de La Casa es sumen a la campanya de la Televisió de Catalunya per recollir donatius contra la diabetis i l’obesitat.

La xerrada del dijous: El cicle de conferències del mes de desembre es dedicarà a les fires de Nadal i el debat entre l’artesania local i l’increment dels basars. 

L’Home dels Nassos: L’any s’acabarà amb l’aparició de l’Home dels nassos amb el seu seguici acompanyat pels tabalers Percúdium: Acomiadarem l’any amb aquest personatge de la mitología catalana.

Totes les activitats que realitza La Casa dels Entremesos (excepte les activitats infantils) són gratuïtes i obertes a tot el públic que desitgi venir a celebrar el nadal amb els gegants, els nans i el bestiari que podeu veure cada dia de l’any.