Notícia

Els Falcons de Barcelona es consoliden a la Mercè
29 Setembre 2016

Aquestes Festes de la Mercè haureu pogut veure la colla dels Falcons de Barcelona fins a 3 ocasions, i és que la colla falconera ja està consolidada dins la festa major de la ciutat.

Els falcons van començar la seva participació durant el Toc d'Inici, que des de fa uns anys surten des de l'Ajuntament, amb tota la imatgeria festiva de la ciutat, per dur a terme el Trèvol; figura creada i amb música composada expressament per a l'ocasió.

Dissabte 24, els músics de la colla de falcons van participar a les tradicionals matinades de Festa Major, on hi van estar acompanyats per membres de la colla, la qual cosa va ajudar a poder fer el tradicional Pilar de 4 de germanor amb els Castellers de Barcelona on l'enxaneta va fer les aletes castellera i falconera.

Diumenge 25, va ser el moment decisiu pels Falcons de Barcelona per aconseguir la #mercèdesomni que volien.

La jornada va començar a plaça Nova amb la companyia dels Falcons de Vallbona d'Anoia que van començar mostrant les seves 3 figures. Després de la presentació barcelonina va n enfilar el carrer del Bisbe fins arribar a plaça Sant Jaume, encapçalats per la colla convidada.

El temps apretava i Vallbona només va poder oferir 4 figures però totes elles assolides amb molta serenitat i destacant l'estrena d'una nova construcció que l'han anomenat "Balcons".

A les 11.30h puntuals començaven a muntar les figures, els de la capital. La plaça era plena de gom a gom i el sol es deixava veure amb solemnitat. Tot de cara per aconseguir els objectius proposats com repetir els 3 pilars de 3 a la Serra, la pira 5x5, l'escala de 9, el vol de 5 o les 3 piràmides de 4 simultànies.
A més a més, per acabar l'actuació els falconers barcelonins van portar per primera vegada 2 pilars de 4 aixecats per sota i que a més a més van deixar nets, assolint-los amb gran eficàcia.

Ara, els de faixa vermella, ja pensen en diumemge 30 d'octubre on intentaran volar una mica més alt que a les festes de la Mercè.

Compartir: