Notícia

Els Falcons marxen de vacances

Agnès Bartolomé, 1 de desembre de 2015

Amb els deures fets aquesta temporada, la colla barcelonina de falcons va fer la darrera actuació dissabte al matí en motiu de la Festa Major de Sant Andreu del Palomar, posant fi a la millor temporada de la colla en els seus 12 anys d'història.

La temporada ha estat llarga, amb molts caps de setmana d'actuacions, però aquest fet els ha permès anar-se superant en cada assaig i en cada sortida a plaça, anant de menys a més al llarg dels mesos.

A les ja habituals actuacions que fan pels diferents barris de la ciutat i a les poblacions catalanes on són convidats, aquest any han tingut l'oportunitat de viatjar a Elna, a Bèlgica i a Torí on han exportat la cultura catalana alçant les seves figures.

Cara i creu en una de les actuacions més esperades de la temporada, per les festes de La Mercè els Falcons de Barcelona van dur a plaça la pira 6-5, per primera vegada, però just quan a l'enxaneta li faltaven dos pisos per arribar a l'acotxador la figura es va desplomar demostrant que no només els castells fan llenya. Malgrat el contratemps, la colla de Sergi Calvet va saber aixecar el cap i  va executar part de la resta de figures que tenien contemplades en el programa, com la escala de 9, el vol de 5 amb dos de 4, o el pilar de 4 aixecat per sota net i girat que feien 2 anys que no realitzaven.

Tres setmanes més tard, es treien el mal gust de boca en la seva diada, on van fer l'aleta fins a més de 10 figures, entre les quals cal destacar els 2 vol de 4 coronat, els 2 avets de 8 simultanis i la serra amb 3 pilars de 3, juntament amb la ja coneguda tripleta barcelonina (vol de 5, escala de 9 i pira 5-5), com també la Primera Escala de 9 conjunta entre dos colles de falcons amb 2 enxanetes diferents.

Els Falcons de Barcelona abaixen el teló d'una temporada espectacular on han realitzat fins a 44 actuacions. Encaren unes vacances ben merescudes, tenint sempre en ments però, que tenen grans reptes per la temporada vinent