Notícia

Exposició De pagès a típic. 100 anys dels vestits de l’Esbart Català de Dansaires
7 Setembre 2016

L’Esbart Català de Dansaires organitza l’exposició De pagès a típic. 100 anys dels vestits de l’Esbart Català de Dansaires que s’inaugurarà el proper dijous 15 de setembre a les 8 del vespre i es podrà visitar fins el dia 28 de novembre a la Sala d’Actes de La Casa dels Entremesos de Barcelona, seu social de l’entitat, en motiu del centenari de la primera indumentària de l'entitat.

L’exposició documenta i exposa el recorregut que entre 1908, any de la fundació, i el 1916 va portar a l’Esbart Català de Dansaires a deixar els vestits de carrer que als inicis duien els dansaires per les mostres de dansa i substituir-los per vestits de pagès, primer llogant-los i més endavant confeccionant-ne en propietat.

De pagès a típic. 100 anys dels vestits de l’Esbart Català de Dansaires podreu veure com eren els primers vestits a través de fotografies i documentació diversa i amb cites extretes dels Llibres d’actes de l’Esbart Català de Dansaires que expliquen el projecte. A més a més també visualitzareu els vestits de dos dels conjunts d’home confeccionats l’any 1916 i un conjunt original de Flix datat entre 1870 i 1880, donat a l’Esbart per la Teresa Aguilà, que mostra la procedència dels models escollits en la confecció de les peces,  dos conjunts de mocadors de pit i davantals també de 1916 i diverses peces i documents en vitrines.

Per acompanyar l'exposició, De pagès a típic. 100 anys dels vestits de l’Esbart Català de Dansaires, l'entitat ha editat el fulletó amb el mateix nom amb informació ampliada sobre els vestits dels balladors i les balladores.

L’horari de l’exposició és de dimarts a dissabte de 10 a 13 h. i de 16 a 19 h.

Compartir: