Del 15 al 24 de març
Plaça Sant Josep Oriol
Activitats especials
Festes de Sant Josep Oriol

Dissabte 16 de març

El Pregó
10.30 h Toc d’Inici de la festa amb el repic de campanes del Pi i la sortida dels quatre Gegants originals del Pi. A la plaça del Pi.
11.00 h Pregó de les Festes a la Plaça del Pi. Amb la presència dels quatre Gegants originals del Pi i amb els parlaments de:

  • Pregoner/a: Manel Barceló, actor, director i dramaturg
  • Sra. Gala Pin Ferrando, Regidora del Districte de Ciutat Vella
  • Mn. Gaietà de Casacuberta, Rector de la Basílica de Santa Maria del Pi
  • Sr. Josep Lluís Esteras, President de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi
  • Sr. Eloi Martí Pujol, President de l’Associació de Comerciants i Veïns Plaça de Sant Josep Oriol

Tot seguit, Remembrança del Miracle de les Monedes.
Representació de “L’Anunci del Baladrer”.
Ball dels quatre Gegants originals del Pi a la plaça del Pi.
Tradicional cercavila anunciadora de les Festes pels carrers del barri. Amb els Gegants petits originals del Pi i els Músics del Pi. Recorregut: Carrers Cardenal Casañas, Boqueria, Banys Nous, Palla, Pi, Portaferrissa, Petritxol i Plaça del Pi.

Diada Castellera
17.00 h Diada Castellera a la plaça del Pi a càrrec dels Castellers de Barcelona i els Sagals d’Osona.

El Retaule de Sant Josep Oriol
20.00 h Teatralització de la Solemne Processó per anar a buscar el Legat vingut de Roma.
21.00 h Inici del Retaule de Sant Josep Oriol “El Doctor Pa i Aigua” dins la Basílica de Santa Maria del Pi.

Diumenge 17 de març

Bestieses. Els convidats del Lleó i la Mulassa
9.00 h Rebuda a la placeta de Sant Felip Neri dels convidats del Lleó i la Mulassa de Barcelona. En aquesta edició la convidada del Lleó de Barcelona és l’Àliga de la Ciutat de Tàrrega i el convidat de la Mulassa de Barcelona és el Bou de Tortosa.
10.45 h Cercavila de Benvinguda. Recorregut d’anada: Plaça de Sant Felip Neri, Sant Felip Neri, Sant Sever, Bisbe, Plaça Nova, Boters, Pi, plaça de Sant Josep Oriol i plaça del Pi.
11.15 h Ballada dins la Basílica de Santa Maria del Pi.

  • Ball de la Mulassa de Barcelona
  • Ball del Bou de Tortosa
  • Ball de l’Àliga de la Ciutat de Tàrrega
  • Ball del Lleó de Barcelona

11.55 h Cercavila de Comiat. Recorregut de tornada: Plaça del Pi, Cardenal Casañas, Rambla, Portaferrissa, dels Boters, Plaça Nova, Bisbe, Pietat, Santa Clara i Plaça del Rei.
12.30 h Intercanvi de records, Ball conjunt de comiat i fotografia de família del Lleó i la Mulassa de Barcelona amb els seus convidats d’honor a la plaça del Rei.

Dijous 21 de març

Xerrada
20.00 h Xerrada “El Taller Casserras i els Gegants del Pi”.  A la sala d’actes de la Casa dels Entremesos, a càrrec de la família Casserras de Solsona.

Divendres 22 de març

Tarda infantil
18.00 h Cercavila infantil. Amb les escoles del barri que tenen gegants i tot aquell que s’hi vulgui afegir amb el seu gegant o capgròs. Recorregut: plaça de Sant Josep Oriol, plaça del Pi, carrer de Petritxol, carrer de la Portaferrissa, carrer del Pi i plaça de Sant Josep Oriol.
19.00 h Contacontes a càrrec d’un rondallaire.

Emmulassa’t!
21.15 h Projeccions a la porta de l’Ave Maria, a la plaça de Sant Josep Oriol.
21.30 h Sortida de la Mulassa de Barcelona des de la plaça de Sant Josep Oriol, acompanyada per la Marxing Band del Taller de Músics del Raval. Recorregut: Plaça Sant Josep Oriol, carrers Ave Maria, Banys Nous, Call, Sant Honorat, Sant Sever, Bisbe, Plaça Nova, Boters, Pi i Plaça Sant Josep Oriol.
22.45 h Ballades finals de la Mulassa a la plaça de Sant Josep Oriol.
23.00 h Ball de Festa Major a la plaça de Sant Josep Oriol amb el grup Tamborino So Obstinat.

Dissabte 23 de març, Diada de Sant Josep Oriol

La Passejada dels Oriols
11.15 h Recepció dels Convidats del Gegant Oriol. Amb el gegant Oriol com a amfitrió i la participació dels Gegants de Ciutat Vella: en Perot lo Lladre, en Mustafà petit i en Mustafà del Pi i els Gegants de la Plaça Nova, Raval, Barceloneta, Casc Antic, Santa Maria del Mar, Sant Pere de les Puel∙les, Sant
Jaume Apòstol, Carrer Princesa, Casa de Caritat i els gegants de Bois-de-Lessines i el Jardiner d’Ath (Bèlgica).
11.45 h La Passejada dels Oriols. Recollida de l’ofrena floral al Sant. Recorregut: Carrers Palla, Banys Nous, Boqueria, Rambla, Portaferrissa, Pi, i Plaça Sant Josep Oriol.
12.30 h Ofrena floral a Sant Josep Oriol, a l’estàtua del Sant. Llançament de monedes.
13.00 h Actuació de la Secció Infantil de l’Esbart Català de Dansaires a la plaça de Sant Josep Oriol.

Tallers infantils i els Atracaments d’en Perot lo Lladre
17.00 h Jocs de Sant Josep Oriol a la plaça de Sant Josep Oriol.
18.00 h Xocolatada per a la mainada a la plaça de Sant Josep Oriol.
18.15 h Benvinguda a en Perot lo Lladre a la plaça de Sant Josep Oriol.
18.30 h Els Atracaments d’en Perot. Recorregut: Pi, Boters, Portaferrissa, Petritxol, Plaça del Pi, Cardenal Casañas, Boqueria, Banys Nous, Ave Maria i Plaça Sant Josep Oriol. 

Diada de Sant Josep Oriol
19.30 h Repic de Campanes de Festa Major a càrrec dels Campaners del Pi.
20.00 h Ofici de Festa Major a la Basílica de Santa Maria del Pi. Amb la ballada dels quatre Gegants Originals del Pi. Al finalitzar entonaran el “Stabat Mater” de Felip Oliveres (s.XVII) i seguidament es cantaran els Goigs de Sant Josep Oriol amb la Capella de Música del Pi.
22.00 h Passacarrers de Banda amb la banda “The Arrows Band” (Bèlgica).
22.30 h Ball de Festa Major a càrrec del grup XXXX a la plaça de Sant Josep Oriol.

Diumenge 24 de març 

Matí de Festa Major
8.00 h Matinades de grallers des de la plaça de Sant Josep Oriol. Recorregut: Plaça de Sant Josep Oriol, Plaça del Pi, carrers Cardenal Casañas, Boqueria, Rauric, Ferran, Banys Nous, Baixada de Santa Eulàlia, Sant Sever, Sant Felip Neri i Plaça de Sant Felip Neri, Montjuïc del Bisbe, Bisbe, Plaça Nova, Boters, Portaferrissa, Pi i Plaça del Pi.
10.00 h XXV Trobada de Gegants, Capgrossos, Bestiari i Balls a la plaça de Sant Josep Oriol. Participants: El Lleó de Barcelona, la Mulassa de Barcelona, els Gegantets Perot lo Lladre, Mustafà petit i Elisenda petita, els quatre Gegants del Pi (l’Oriol, la Laia, l’Elisenda i en Mustafà), i la resta de colles convidades: Gegants de la Plaça Nova i Nan Cu-cut, Gegants del Raval, de la Barceloneta, del Casc Antic, de Santa Maria del Mar, de Sant Pere de les Puel∙les, de Sant Jaume Apòstol, del Carrer Princesa, de la Casa de Caritat (en el seu centenari), Egipcis del Passeig Torroja de Tarragona, Ball de
Pastorets de Sitges, Ball de Panderetes de Vilafranca del Penedès, Mula de Sant Feliu de Llobregat, Gegants Grecs de la Ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, Gegants nous d’Els Pallaresos, Gerió i Gegants nous de Girona, Ball de Bastons de Girona, Lleó d’El Vendrell, Gegant de Bois-de-Lessines (Bèlgica), Gegant Jardiner d’Ath (Bèlgica), Pàjara de Terrassa i els convidats d’honor: els Gegants vells originals de Terrassa.
10.15 h Diada Falconera a càrrec dels Falcons de Barcelona, a la plaça de Sant Josep Oriol.
11.15 h Mostra de balls a la plaça de Sant Josep Oriol.
12.00 h Cercavila de Festa Major. Recorregut: Carrers del Pi, Boters, Plaça Nova, Bisbe, Plaça Sant Jaume, Ferran, Rambla, Cardenal Casañas, Plaça del Pi i Plaça de Sant Josep Oriol. 
13.30 h Ball dels convidats d’honor, Ball de quatre dels Gegants del Pi i Ball conjunt final de totes les colles.

Organitza: