Notícia

L’Esbart Català de Dansaires present a la cloenda del XIX Congrés mundial de Carilló, Barcelona 2017. Congrés de la World Carillon Federation

L’Esbart Català de Dansaires és un dels grups de cultura popular presents a la cloenda de Congrés mundial de Carilló, Barcelona 2017. Congrés de la World Carillon Federation que es celebra a Barcelona els dies 1 a 8 de juliol, organitzat per la Cofraria de campaners i carillonistes de Catalunya.

L’acte que s’ha anomenat Carillons, cobla, percussió, gralles, tabals i campanes de la Catedral es celabrarà davant de la Catedral de Barcelona el dia 5 de juliol a partir de les 20’30 hores. L’Esbart Català de Dansaires ballarà diversos balls de bastons acompanyat per la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i el carillons mòbils de Douai-França i de Portugal, fet novedós i extraordinari que s’ha pensat especialment per aquest acte ajuntant el so del carilló amb la del conjunt instrumental català. A l’acte també hi participaran les parelles de gegants del Pi, de Sant Roc de la plaça Nova, de santa maria del Mar i de Sant Jaume, la colla sardanista Mare Nostrum i Castellers de Barcelona, i será ditigit per Marc Timón i Joan Gómez, aquest darrer Director musical de l’Esbart Català de Dansaires.

El Congrés mundial de Carilló es celebra periòdicament en unaciutat diferent. Barcelona ha estat escollida unànimament per ser la seu del congrés de l’any 2017 que escamparà el so de les campanes i dels carillons per diferents racons de la ciutat.

Podeu consultar el programa general d’actes del XIX Congrés mundial de Carilló, Barcelona 2017. Congrés de la World Carillon Federation a la seva pàgina web.