Notícia

La Mercè s'omple d'exposicions
11 Setembre 2020

Un any més les Festes de la Mercè ens permeten veure tota la imatgeria festiva de Barcelona ubicades en diferents recintes emblemàtics de la ciutat.

Sota el títol Mostra de gegants, l'antiga Casa de la Caritat (c. Montealegre 9) podeu veure més d'una cinquantena de parelles de gegants de Barcelona. Per poder fer una visita, cal demanar cita prèvia a https://recintes.cat/gegantsbcn/.

Si us agraden més les bèsties, per aquesta Mercè estan reunides a El Born CCM i per primer any, acull figures sense foc, com són el Falcó Niku dels Falcons de Barcelona, els Cavallets petits de l’Esbart Català de Dansaires, la Petita Àliga barcelonina o els Cavallets Cotoners de Barcelona originals. A més de poder gaudir de la Mostra de Dracs i Bèsties, els organitzadors han preparat diferents activitats en les que destaquen la presentació de l’aplicació per a mòbils Digibestial i diverses xerrades per la celebració dels 700 anys del Corpus.

Finalment, al Vestíbul de l'Ajuntament trobareu el Seguici Popular de Barcelona, com a novetat destacar que, per primera vegada, els Falcons i el Ball de Bastons estaran integrats amb la resta del Seguici a la mostra gràcies a uns plafons que n’explicaran la història i els Capgrossos Macers estrenaran uns maniquins que han estat fets expressament per ser exposats.

Així doncs, La Casa dels Entremesos es buida de gegants, nans i bestiari per acollir diferents exposicions de folklore del nostre país: Apel·les Mestres, artista complet i home polièdric, on s'expliquen les principals facetes artístiques i íntimes, i 15 figures en 15 llocs emblemàtics de Barcelona, un recull fotogràfic dels Falcons de Barcelona. Ambdues estaran disponibles a la planta baixa fins el dia 23, quan tancarem per festa major.

Compartir: