Nans i gegatons
Mustafà petit del Pi

Aquest gegantó neix per ser portat pels nens d’entre 6 i 10 anys de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi. Va ser estrenat en el marc de les Festes de la Mercè acompanyat pels gegantons de diferents barris barcelonins i essent apadrinat per na Roser Capdevila, dibuixant de les Tres Bessones. 

La figura representa un dels gegants més populars de la ciutat: en Mustafà, el Gegant del Pi. De fet, n’és una rèplica idèntica sense deixar-se’n cap detall: el turbant, posició de les mans, simitarra, joies,... i fins i tot el vestit. Va ser construït per l’artesà Manel Casserras i Soler, i el vestuari és obra de membres de l’entitat. El fermall del vestit és un regal de la joieria Baloo.  Tal i com els quatre gegants del Pi ja varen ser recuperats l’any 1960, en Mustafà petit va ser finançat en part gràcies a les aportacions populars. En aquest cas però, mitjançant la plataforma verkami, fet pioner a la ciutat.

En Mustafà petit balla acompanyant la resta de la família de Gegants del Pi i surt per les Festes de Santa Eulàlia, Sant Josep Oriol, la Mercè i allà on sigui convidat.

Alçada 2,10 metres
Pes 12 quilograms

Any de construcció: 2014
Constructor: Manel Casserras i Soler

Entitat: Associació d’Amics dels Gegants del Pi