20 d'octubre de 2016
Sala d'Actes, La Casa dels Entremesos
Presentacions i xerrades
Presentació dels llibres Aportacions a la Dansa i L'Esquerrana

Dins el cicle Presentacions 2016 de l'Esbart Català de Dansaires es presenten dues obres editades per la pròpia entitat i pel Consell de Cultura de les Valls d'Àneu.

Aportacions a la dansa catalana 2014 conté els textos de les comunicacions dels autors que van participar a la jornada del mateix nom. Aquestes jornades són tenen la voluntat d’oferir un espai, a tall de congrés, per fer públics i difondre els projectes i accions al voltant de balls i danses catalanes fets des de qualsevol punt de vista: documentacions i estudis històrics, coreogràfics o musicals, reconstruccions, dinamitzacions socials, etc. Aportacions a la dansa catalana 2014 conté els textos de 17 aportacions fetes per vint-i-cinc autors d’arreu de Catalunya.

L’Esquerrana, un ball de relació social és l’estudi realitzat per Montserrat Garrich a l’entorn d’aquesta dansa pirinenca i dels seus elements: la història, la llegenda, la coreografia, així com el seu vessant destacat com a ball de relació social.  Han col·laborat en l’obra l’etnomusicòloga Glòria Ballús i l’antropòleg Josefina Roma autores de l’estudi musical i del pròleg respectivament.

Hora: 20 h.
Lloc: Sala d'Actes de La Casa dels Entremesos
Preu: Activitat gratuïta.