Notícia

Record a Joan Amades

Agnès Bartolomé, 14 de novembre de 2015. 

Un any més arriba el mes de novembre i la Ballada del soci-Festa del 107è aniversari de l'Esbart Català de Dansaires, un esdeveniment que es repeteix de manera anual i es dedica als socis, col·laboradors, amics i veïns. Enguany la celebració serà el proper dissabte 21 de novembre a les 6 h. de la tarda a l’Espai Bonnemaison del número 5 del carrer de sant Pere més baix de Barcelona.

Fa 125 anys va néixer Joan Amades, folklorista vinculat al Català durant els primers anys de vida de l'entitat, és per aquest motiu que la ballada d'enguany homenatjarà la seva figura i recordarà l’estreta relació on va ingressar de soci l’any 1921, va exercir de President entre 1924 i 1926 i va col·laborar fins a la seva mort, i els seus escrits sobre dansa.  Per aquest motiu l’acte pren el nom de Records de Joan Amades i totes les danses aniran relacionades amb la seva figura, danses que ell mateix va recollir en els seus viatges per terres catalanes i que podem trobar en molts llibres del folklorista català.

La ballada serà a càrrec de totes les seccions, la infantil, la juvenil i el cos de dansa, a més de la dansa anual ballada pels antics dansaires, acompanyat per la cobla Jovenívola d’Agramunt.

A més, al vestíbul de l’Espai Bonnemaison s’exposaran els plafons d’introducció a l’exposició Joan Amades, artista complet i home polièdric que l’Esbart Català de Dansaires va organitzar el mes de març on es resumeix la relació de mútua col·laboració entre Joan Amades i l’Esbart Català de Dansaires. 

Les activitats no s'acabaran amb la ballada, per diumenge l'esbart ofereix acostar-se més a la figura de Joan Amades amb una visita comentada a l'Arxiu Històric i a la Biblioteca partir de la documentació de Joan Amades en l'arxiu de l'Esbart (11h. a La Casa dels Entremesos) i una hora més tard i al mateix lloc es farà la xerrada Joan Amades, Aureli Capmany i l'Esbart Català de Dansaires, sobre la relació personal dels dos destacats folkloristes i el seu treball a l'Esbart Català de Dansaires.

Totes les activitats estan organitzades per l'Esbart Català de Dansaires i són gratuïtes.

 

Per més informació consulteu al web: www.esbartcatala.org