Colla sardanista Iris

La Colla sardanista Iris va ser fundada l’any 1958 per dansaires dissidents de la colla Eura. En poc temps va formar part de les colles més significades del sardanisme de competició, destacant per la seva qualitat en tots els aspectes. 

Entre els guardons assolits per la colla Iris, figura la de “Colla Exemplar”, concedit per la Unió de Colles Sardanistes (ara Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya) per la seva acurada presentació i elegant comportament. 

Des d’un principi es va compaginar esporàdicament l’activitat en concursos, amb l’ensenyament de la sardana, fins l’any 1978 en que va deixar definitivament la competició, per dedicar-se a l’activitat pedagògica, formant part el seu responsable, de la comissió que, per encàrrec del Departament de Benestar social de la Generalitat, va elaborar el programa textos i material pedagògic, del primer curs reglat per la formació de monitors sardanistes amb titulació lliurada per la Federació Sardanista de Catalunya, cursos encara vigents en l’actualitat.

En l’actualitat, en la seva secció Aula de Sardanes, l’activitat del Grup Sardanista Iris, està centrada en l’ensenyament i formació sardanista en les vessants pràctica i teòrica adreçat a totes les edats. L’ensenyament deductiu del repartiment de la sardana, porta al seu aprenentatge amb amenitat i eficàcia i permet l’ensenyament conjunt de pares i fills, en benefici de la cohesió i relació familiar.

L’activitat de l’Aula de Sardanes del Grup Sardanista Iris, es porta a terme cada dissabte de 12 del migdia a 13:30 de la tarda.

Contacte: 

Telèfon: 670010502

Correu electrònic: vicicli2@yahoo.es

Responsable: Víctor Cibran

AULA DE SARDANES: dissabtes de 12 a 13:30h.

Direcció: Plaça de les Beates 2, 2n. 08003 Barcelona

Compartir: