Del 3 al 6 de juny
Activitats especials
Corpus 2021

ELS GEGANTS D'EN ROVIROSA

Dissabte 29 de maig a les 20.30h.

Presentació dels nous vestits dels Gegants de Santa Maria del Mar, la culminació del projecte de recuperació fidedigna de les indumentàries dissenyades l’any 1875 per l'escenògraf català Francesc Soler i Rovirosa.

Les entrades estan exhaurides però podreu seguir l'acte per l'Instagram dels Gegants de Santa Maria del Mar.

EXPOSICIÓ DEL SEGUICI POPULAR DE BARCELONA

De diumenge 31 de maig al diumenge 6 de juny, al vestíbul de l’Ajuntament de Barcelona.

L’Àliga de la Ciutat, el Lleó de Barcelona, la Mulassa de Barcelona, el Bou de Barcelona, la Víbria de Barcelona, el Drac de la Ciutat Vella de Barcelona, la Tarasca de Barcelona, els Cavallets Cotoners de Barcelona, els Gegants de la Ciutat, els Gegants grans del Pi i els Gegants de Santa Maria del Mar, els Falcons de Barcelona i el Ball de Bsatons del Seguici.

L'ÀLIGA VELLA, COM NOVA

Dimecres 2 de juny a les 20 h.

Presentació de la restauració de l'Àliga vella de la ciutat, explicant la història, la recuperació de la figura i la restauració que ha tingut al llarg de la seva existència amb membres de l'Associació de Festes de la plaça Nova i els constructors imatgers que se n'han encarregat.

Activitat a porta tancada, es podrà seguir a través de l'Instagram de l'Àliga de la Ciutat. Activitat organitzada per l'Associació de Festes de la plaça Nova.

PORTES OBERTES A LA CASA DELS ENTREMESOS

De dijous 3 al diumenge 6 de juny. Dijous 3 obert de 10 a 20h.
  • Catifa floral al pati
  • Exposició d’Imatgeria festiva de Barcelona vella (les figures del Seguici Popular seran al vestíbul de l’Ajuntament)
  • Exposició de titelles tradicionals dels segles XVIII a XXI.
  • Exposició “Trampes, trampes, tot són trampes i endavant la processó. Els vestits dels timbalers del Corpus”
  • Exposició "Octaves. La festa de Corpus als barris de Barcelona (1897-1965)"

Xerrada "OCTAVES"

Dijous 3 de juny a les 20 h.

Taula rodona al voltant de l'exposició Octaves, La festa del Corpus als barris de Barcelona (1897-1965).

Activitat presencial amb aforament limitat. També es podrà seguir a través del Facebook i l'Instagram de La Casa dels Entremesos.

LA VIGÍLIA DEL CORPUS

Dissabte 5 de juny a les 17 i a les 19 h.

Ballada dels Capgrossos Macers, els Gegants de la Ciutat, els del Pi i els de Santa Maria del Mar. Durant l’acte es presentaran els nous vestits dels Capgrossos Macers.

Les entrades per aquesta activitat estan exhaurides. L’acte es podrà seguir a través del Facebook de la Casa dels Entremesos.
Organitzat per l'Associació d’Amics dels Gegants del Pi, la Colla Gegantera del Casc Antic, la Coordinadora de Geganters de Barcelona i la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella i la Casa dels Entremesos.

PROCESSÓ DEL CORPUS

Diumenge 6 de juny a les 18.30 h, inici de la missa de Corpus, tot seguit es realitzarà la Processó.

La Processó farà la volta a l’avinguda de la Catedral sense sortir del tancat habilitat especialment per a la Missa i hi participaran l’Àliga, els Gegants de la Ciutat amb els Capgrossos Macers i els Gegants del Corpus, a més del clergat i la Custòdia sobre el tron del rei Martí, sota tàlem. 
Tot i que no faran la Processó, sí que hi seran presents tots els elements del Seguici Popular: el Lleó, la Mulassa, el Bou, el Drac, la Víbria, la Tarasca, els Gegants del Pi, els Gegants de Santa Maria del Mar, el Ball de Bastons del Seguici i els Falcons de Barcelona.

Les entrades s'han de recollir de manera presencial a Sagristia de la Catedral de 10 a 12.30h. de dilluns a dissabte. Les entrades són per la Missa i la Processó conjuntament, no es podrà assistir només a un dels dos actes.

DESFETA DE LA CATIFA DEL CORPUS

Diumenge 6 de juny a les 21.15 h.

Els Gegants de Corpus, l'Hereu i la Borda, seran els encarregats de desfer la catifa floral del Corpus 2021 situada al pati de La Casa dels Entremesos.

Activitat a porta tancada, es podrà seguir pel Facebook i l'Instagram de La Casa dels Entremesos.

 

Podeu veure totes les activitats del Corpus Christi 2021 al web de Cultura Popular.

Compartir: