Del 30 de maig al 2 de juny
Diversos espais
Corpus 2024

EXPOSICIÓ DEL SEGUICI POPULAR DE BARCELONA
De dijous 30 de maig al diumenge 2 de juny, al vestíbul de l’Ajuntament de Barcelona.

L’Àliga de la Ciutat, el Lleó de Barcelona, la Mulassa de Barcelona, el Bou de Barcelona, la Víbria de Barcelona, el Drac de la Ciutat Vella de Barcelona, la Tarasca de Barcelona, els Cavallets Cotoners de Barcelona, els Gegants de la Ciutat, els Gegants grans del Pi i els Gegants de Santa Maria del Mar, els Falcons de Barcelona i el Ball de Bsatons del Seguici.

PORTES OBERTES A LA CASA DELS ENTREMESOS
De dijous 3 de maig al diumenge 2 de juny. Dijous 30 obert de 10 a 20h.

 • Catifa floral al pati
 • Exposició d’Imatgeria festiva de Barcelona vella (les figures del Seguici Popular seran al vestíbul de l’Ajuntament).
 • Exposició "Octaves. La festa de Corpus als barris de Barcelona"
 • Exposició “Mirades”.
 • Exposició “Gegants al món”.

CORPUS. 700 ANYS DE FESTA A CATALUNYA
Dijous 30 de maig a les 20 h.

Presentació del llibre catàleg de l'exposició comissariada per Carles Freixes i editat per la Generalitat de Catalunya.
El Corpus és una de les grans celebracions arreu del país i el seu model ha influït sobre un bon nombre de festes a Catalunya. El llibre és una invitació a redescobrir el Corpus i a donar visibilitat al seu important llegat artístic, cultural i festiu, amb motiu de la commemoració dels set segles de la primera referència sobre la processó del Corpus a Barcelona.

La prestació serà a càrrec de Carles Freixes, autor del llibre, mossèn Robert Baró, Director del Secretariat de Patrimoni Cultural de l’Arquebisbat de Barcelona, i Adelaida Moya, Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Organitzada per la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella i La Casa dels Entremesos.

PROCESSÓ DEL CORPUS
Diumenge 2 de juny a la plaça de Sant Jaume.

18.50 h. Actuació dels Falcons de Barcelona i Ball dels Gegants nous de la Casa de Caritat o del Corpus de Barcelona. 

19 h. Processó festiva de Corpus amb la participació de Coronela de Barcelona, el Seguici Popular de Barcelona amb diferents grups musicals, Gegants nous de la Casa de Caritat o del Corpus, Ball de cercolets i Ball de bastons de l'Esbart Català de Dansaires, Nan Cu-cut i Gegants de Sant Roc amb els Grallers La Pessigolla, Gegants petits del Pi i grallers del Pi, Dofí de Barcelona amb els Grallers del Casc Antic,Gegants de Sant Jaume Apòstol amb els seus grallers, Falcons de Barcelona juntament amb els grallers i Penons de Santa Eulàlia, del Pi i de Santa Maria del Mar. Recorregut: plaça de Sant Jaume, Bisbe, plaça Nova i carrer dels Arcs, plantada i balls esperant la finalització de la missa.

19.45 h. Represa de la Processó: Arcs, Cucurulla, plaça Cucurulla, Pi, places de Sant Josep Oriol i del Pi, Cardenal Casañas, pla de la Boqueria, la Rambla, Ferran, plaça Sant Jaume, Bisbe i plaça Nova i avinguda de la Catedral.

En acabar l'arribada de al Pla de la Seu, balls dels Gegants i l’Àliga de la Ciutat de Barcelona (aproximadament a les 21 h.)

DESFETA DE LA CATIFA DEL CORPUS
Diumenge 2 de juny a les 21.15 h.

El Bou de Barcelona serà l'encarregat de desfer la catifa floral del Corpus 2024 situada al pati de La Casa dels Entremesos.

Activitat a porta tancada, es podrà seguir pel Facebook i l'Instagram de La Casa dels Entremesos.

 

Altres activitats:

LA SUITE DE L’ÀLIGA DE LA CIUTAT
Dimecres 29 de maig a les 18.30 h. Claustre de la Catedral de Barcelona.

Durant de la cerimònia de la Vigília de Corpus -amb processó, pregó i col·locació i benedicció de l’ou com balla- al claustre de la Catedral, l’Àliga de la Ciutat presentarà la coreografia de la «Suite per a fer ballar l’Àliga de la Ciutat», obra de Jesús Ventura, i del mantuano anònim del segle XVIII «Ball de l’Àliga de la Ciutat». Les coreografies obra de Montserrat Garrich, amb l’acompanyament musical dels Ministrers del Sabre, presentades en el marc de la celebració «650 anys de l’Àliga de la Ciutat... o més».

Organitzat per l’Associació de Festes de la Plaça Nova en col·laboració amb la Catedral de Barcelona.

LA VIGÍLIA DEL CORPUS
Dissabte 2 de juny a la partir de les 18.30 h.

 • A les 18.30 h, repic de campanes i avisos pirotècnics des de les basíliques dels Sants Just i Pastor, de Santa Maria del Pi i de Santa Maria del Mar. A càrrec dels Campaners del Pi. Tot seguit, cercaviles. Recorreguts:
  • Gegants de la Ciutat i Capgrossos Macers: plaça de Sant Jaume, carrers del Bisbe, Pietat i Comtes, i pla de la Seu.
  • Gegants grans i petits del Pi: plaça del Pi, plaça de Sant Josep Oriol, carrer del Pi, plaça de la Cucurulla, carrer dels Boters, plaça Nova, carrer del Bisbe, Santa Llúcia i pla de la Seu.
  • Gegants de Santa Maria del Mar: plaça de Santa Maria, carrer de l’Argenteria, plaça de l’Àngel, Tapineria, avinguda de la Catedral i pla de la Seu.
 • Cap a les 19 h, trobada al pla de la Seu i inici de la cercavila conjunta. Recorregut: carrer de Santa Llúcia, palau Episcopal (ballada), carrers del Bisbe, Pietat i Santa Clara, i plaça del Rei.
 • Cap a les 19.45 h, ballada i repartiment de panoli a la plaça del Rei. Tot seguit, represa de la cercavila. Recorregut: carrers del Veguer i Llibreteria, i plaça de Sant Jaume.
 • Cap a les 20.30 h, ballada final a la plaça de Sant Jaume i llançament de pirotècnia des del terrat de l’Ajuntament.

Organitzat per l'Associació d’Amics dels Gegants del Pi, Associació d’Amigues i Amics del Campanar del Pi, Colla Gegantera del Casc Antic, Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona i Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella.

Podeu penjar les fotografies a les xarxes socials amb les etiquetes #portesoberteslcde, #seguicipopularbcn, #corpus2024 i #oucomballa. Podeu veure totes les activitats del Corpus Christi 2024 al web de Cultura Popular.

Compartir: