Del 13 al 23 de març
Activitats especials
Festes de Sant Josep Oriol 2021

Dissabte 13

12 h. Recordant la Passejada dels Oriols. Canal de Youtube dels Gegants del Pi.

18 h. Recordant els Atracaments d'en Perot. Canal de Youtube dels Gegants del Pi.

19 h. Debat sobre la represa dels castells després de la Covid-19. Canal de Youtube dels Castellers de Barcelona.

Diumenge 14

12 h. Recordant la Cercavila de la Festa Major. Canal de Youtube dels Gegants del Pi.

18 h. Contacontes. A carrec d'un rondallaire que explicarà contes i llegendes. Instagram dels Gegants del Pi.

19 h. Recordant Bestieses. Canal de Youtube dels Gegants del Pi.

Dijous 18

20 h. Taula rodona: Les Festes en temps de pandèmia, a càrrec de representants de festes majors d'arreu que s'han celebrat amb restriccions, s'han ajornat o s'han suspès. Hi prendran part Laura Anton, Andreu Barnadàs, Xavier Cordomí, Xavi Florido i Joan Sánchez. Cal reserva prèvia mitjançant l'enllaç. Es podrà seguir també en directe des del Facebook dels Gegants del Pi i posteriorment es podrà veure al Youtube de La Casa dels Entremesos.

Divendres 19

19.45 h. Repic de campanes d'inici de les Festes al Campanar de Santa Maria del Pi a càrrec de les Amigues i Amics del Campanar del Pi. Es podrà seguir endirecte des de l'Instagram de les Campanes del Pi i des dels carrers i places del barri.

20 h. Pregó de les Festes a la Basílica de Santa Maria del Pi a càrrec de personal del CAP Gòtic: la sra. Cristina Muniesa, del servei de neteja; el sr. Borja Barrachina, del personal d'atenció a l'usuari; la sra. M. Pau Ramos, infermera; i la sra. M. Antònia Vila, metgessa de família. Abans de començar l'acte tindrà lloc el toc d'inici de les festes per part dels Ministrers del Pi. Es podrà seguir en directe des de l'Instagram dels Gegants del Pi.

A continuació, Remembrança del miracle de les monedes de Sant Josep Oriol.

En acabar, Ballada dels quatre Gegants originals del Pi, al so dels Grallers del Pi.

Per assistir al pregó, a la Remembraça i a la ballada dels gegants de manera presencial caldrà reservar plaça rèrviament a la pàgina web dels Gegants del Pi (els dies 11 i 12 de març).

Tot seguit, Tronada d'inici de les Festes a càrrec de pirotècnia Estalella, visible des de terrats, finestres i balcons. Es podrà seguir en directe des de l'Instagram dels Gegants del Pi

22 h. Ball de gralles de Festa Major a càrrec dels Quatrevents. Al canal de Youtube dels Gegants del Pi.

Dissabte 20

11.30 h. Ofrena floral a Sant Josep Oriol, amb la col·laboració de Flors Carolina. A l'Instagam dels Gegants del Pi.

12 h. Recordant la ballada de l'Esbart Català de Dansaires a càrrec de la secció infantil de l'Esbart Català de Dansaires. Al Canal de Youtube dels Gegants del Pi.

17 h. Bestieses. Els convidats del Lleó i la Mulassa de Barcelona. Amb la participació del Lleó de Barcelona, la Mulassa de Barcelona, l'Àliga de la Bisbal d'Empordà i el Cavall Alat de Vila-seca. Per assistir-hi caldrà reservar plaça prèviament a la pàgina web dels Gegants del Pi (els dies 11 i 12 de març).

18 h. La Cercavila infantil, a casa!. A càrrec dels gegantets i capgrossos particulars i de colles que s'hi han volgut sumar. A l'Instagram dels Gegants del Pi.

20 h. Recordant el Retaule de Sant Josep Oriol. Al Youtube del Retaule de Sant Josep Oriol. Activitat organitzada per l'Associació Retaule de Sant Josep Oriol.

Diumenge 21

8 h. Matinades a càrrec dels Grallers del Pi. A l'Instagram dels Gegants del Pi.

10 h. Recordant la Diada Falconera. Al Canal de Youtube dels Gegants del Pi.

11 a 13 h. Exposició de gegants, bèsties i capgrossos a la plaça Sant Josep Oriol, amb la participació del Lleó de Barcelona, la Mulassa de Barcelna, els Gegants infantils del Pi, el Perot lo Lladre, els quatre gegants del Pi, el Nan Cucut, els Gegants nous de la plaça Nova, el Drac de Ciutat Vella, la Tarasca de Barcelona, els Gegants de Santa Maria del Mar, els Gegants de Sant Pere de les Puel·les, els Gegants de Sant Jaume Apòstol, en Niku dels Falcons de Barcelona i els convidats d'honor, els Gegants Vells de la Casa de la Caritat o del Carnestoltes de Barcelona. Per assistir a l'exposició de manera presencial no caldrà fer reserva prèvia però sí caldrà deixar les dades personals abans d'entrar. També es podrà seguir en directe des de l'Instagram dels Gegants del Pi

Dimarts 23

18.30 h. Repic de Campanes anunciant l'Ofici de Sant Josep Oriol des del Campanar del Pi a càrrec de les Amigues i Amics del Campanar del Pi. Es podrà seguir en directe des de l'Instagram de les Campanes del Pi.

19 h. Ofici de Sant Josep Oriol a la Basílica de Santa Maria del Pi amb la ballada dels quatre Gegants originals del Pi, acompanyants de l'orgue en el moment de l'ofertori, el cant de l'Stabat Mater i el cant dels Goigs de Sant Josep Oriol. No cal fer reserva prèvia, també es podrà seguir  en directe des de l'Instagram dels Gegants del Pi i des del Facebook de Santa Maria del Pi.

Tot seguir, Trobada de cloenda de les Festes visible des de terrats, finestres i balcons a càrrec de la pirotècnia Estalella. Es podrà seguir en directe des de l'Instagram dels Gegants del Pi

Organitza:

Compartir: