Del 18 al 26 de març
Barri del Pi
Festes de Sant Josep Oriol

DIVENDRES 17

10.30 h  Presentació del conte "Els Gegants del Pi. L'origen de la cançó" a La Casa dels Entremesos.

DISSABTE 18

10.30 h  Toc d’Inici de la festa amb el repic de campanes del Pi.

11.00 h  Pregó de les Festes a la Plaça del Pi. Amb la presència dels quatre Gegants originals del Pi i amb els parlaments de:

  • Pregoner: Sr. Joan Anton Maragall, director de a Sala Parés del carrer Petritzol i veí del barri.
  • Sr. Jordi Rabassa, regidor del Districte de Ciutat Vella.
  • Sr. Josep Lluís Esteras, President de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi.
  • Sra. Isabel Rodríguez, gerent de Barna Centre.
  • Sr. Lluís Ramis, rector de Santa Maria del Pi.

Tot seguit, Remembrança del Miracle de les Monedes.
“L’Anunci del Baladrer” 
Tronada d'Inici de les Festes des del camapanar de Santa Maria del Pi.

Ball dels quatre Gegants originals del Pi a la plaça del Pi.
Tradicional cercavila anunciadora de les Festes pels carrers del barri.
 Amb els Gegants petits originals del Pi i els Músics del Pi.  Recorregut: Cardenal Casañas, Boqueria, Banys Nous, Palla, Pi, Portaferrissa, Petritxol i Plaça del Pi.

17.00 h Diada Castellera a la plaça del Pi a càrrec dels Castellers de Barcelona, la Jove de Barcelona i els Castellers de Cerdanyola del Vallès. 

19.00 h Arribada del legat. Teatralització de la Solemne Processó per anar a buscar el Legat vingut de Roma. Recorregut: plaça del Pi, Pi, Cucurulla, Pi i plaça del Pi. 

20.00 h El Retaule de Sant Josep Oriol “El Doctor Pa i Aigua” dins la Basílica de Santa Maria del Pi. 

Diumenge 19

9.00 h Bestieses. La convidada del Lleó és l'Àliga de Mataró i les conviddades de la Mulassa de Barcelona són les Mulasses de Vilanova i la Geltrú.

10.45 h Cercavila de benvinguda. Recorregut: Plaça de Sant Felip Neri, Sant Felip Neri, Sant Sever, Bisbe, plaça Nova, Boters, Pi, plaça de Sant Josep Oriol i plaça del Pi.

11.15 h Ballada dins la Basílica de Santa Maria del Pi. 

11.55 h Cercavila de Comiat. Recorregut de tornada: Plaça del Pi, Cardenal Casañas, Rambla, Portaferrissa, dels Boters, Plaça Nova, Bisbe, Pietat, Santa Clara i Plaça del Rei.

12.00 h Benedicció de les campanes a la Basílica de Santa Maria dl Pi.

DIJOUS 23

19.30 h Repic de campanes al campanar de Santa Maria del Pi

20.00 h Ofici de Sant Josep Oriol a la Basília de Santa Maria del Pi. Amb la ballada dels quatre Gegants Originals del Pi en el moment de l'ofertori. Durant l'ofici es cantaran els Goigs de Sant Josep Oriol amb la Capella de Música del Pi.

DIVENDRES 25

18.00 h Cercavila infantil.  Amb les escoles del barri que tenen gegants i tot aquell que s’hi vulgui afegir amb el seu gegant o capgròs (amb inscripció prèvia). Recorregut: plaça de Sant Josep Oriol, plaça del Pi, Petritxol, Portaferrissa, Pi i plaça de Sant Josep Oriol.

19.00 h Contacontes a la plaça de Sant Josep Oriol. 

21.30 h Emmulassa't! Sortida de la Mulassa de Barcelona des de la plaça de Sant Josep Oriol, acompanyada per la Marxing Band del Taller de Músics del Raval. Recorregut:  Plaça Sant Josep Oriol, carrers Ave Maria, Banys Nous, Call, Sant Honorat, Sant Sever, Bisbe, Plaça Nova, Boters, Pi i Plaça Sant Josep Oriol.

22.45 h Ball final de la Mulassa a la plaça de Sant Josep Oriol.

23.00 h Ball de festa major amb el DJ Jordi Sayol a la plaça de Sant Josep Oriol. 

DISSABTE 25

11.15 h Recepció dels convidats. Participants: l'Oriol, en Mustafà, en Perot lo Lladre i en Mustafà petit, l'Hereu de la Casa de Cartitat, en Pippo, el nan Cucut i en Roc de la polaça Nova, el senyor Ramon del Raval, en Pere i en Pep de la Barceloneta, en Tinet i en Peret del Casc Antic, en Pere i l'Alfons de Sant Pere de les PuelÇ·les, en Ferran de Sant Jaume i l'Emili i el Rei de la Màgia del carrer Princesa.

11.45 h La Passejada dels OriolsRecorregut: Palla, Banys Nous, Boqueria, Rambla, Portaferrissa, Pi i plaça de Sant Josep Oriol.

12.30 h Ofrena floral a Sant Josep Oriol, a l’estàtua del Sant. Llançament de monedes.

13.00 h Actuació de la Secció Infantil de l’Esbart Català de Dansaires a la pl. Sant Josep Oriol. 

17.00 h Jocs de Sant Josep Oriol organitzats per l'Esplai de Santa Maria del Pi, la Ludoteca de la Placeta del Pi, el Casal Infantil Pati Llimona i els Geganters del Pi a la plaça de Sant Josep Oriol.

18.00 h Xocolatada per a la mainada a la plaça de Sant Josep Oriol.

18.15 h Els Atracaments d’en Perot. Recorregut: Pi, Boters, Portaferrissa, Petritxol, Plaça del Pi, Cardenal Casañas, Boqueria, Banys Nous, Ave Maria i Plaça Sant Josep Oriol. 

20.30 h Mostra de balls dels Gegants de Tafalla a la plaça de Sant Josep Oriol.

22.30 h Ball de gralles amb Canya d'Or a la plaça de Sant Josep Oriol.

DIUMENGE 26 

8.00 h Matinades de grallers des de la plaça de Sant Josep Oriol.  Recorregut: Plaça de Sant Josep Oriol, Plaça del Pi, Cardenal Casañas, Boqueria, Rauric, Ferran, Banys Nous, Baixada de Santa Eulàlia, Sant Sever, Sant Felip Neri i Plaça de Sant Felip Neri, Montjuïc del Bisbe, Bisbe, Plaça Nova, Boters, Portaferrissa, Pi i Plaça del Pi. 

10.00 h XXVII Trobada de Gegants, Capgrossos, Bestiari i Balls a la plaça de Sant Josep Oriol. Participants: El Lleó i la Mulassa de Barcelona, els Gegantets Perot lo Lladre, Mustafà i Elisenda petits, els quatre Gegants del Pi i els convidats: Àliga petita de Reus, Gegants de la Plaça Nova i Nan Cu-cut, del carrer Vallespir, Tarasca de Barcelona, Gegants de Sant Pere de les Puel·les, de Sant Jaume, del Carrer de la Princesa, de la Merceria de Tarragona, Ball de Cavallets de Tàrrega, Gegants Tararots de Tàrrega, vells de Palamós, Capgrossos de Premià de Mar, Ball de bastons de l'Arboç, Gegants d'Ascó, de Sant Medir, i els convidats d'Honor: els Gegants de Tafalla (Navarra).

10.15 h Diada Falconera a càrrec dels Falcons de Barcelona, a la plaça de Sant Josep Oriol.

11.00 h Mostra de balls a la plaça de Sant Josep Oriol amb alguns dels convidats.

11.45 h Cercavila de Festa Major. Recorregut: plaça de Sant Josep Oriol, Pi, Boters, Plaça Nova, Bisbe, plaça Sant Jaume, Ferran, Rambla, Cardenal Casañas, Plaça del Pi i Plaça de Sant Josep Oriol.

13.30 h Ball dels convidats d’honor, Ball de quatre dels Gegants del Pi i Ball conjunt final de totes les colles. 

13.45 h Tronada al Campanar de Santa Maria del Pi.

 

ACTIVITATS PARAL·LELES

Exposició "Concurs de cartells de les festes de Sant Josep Oriol". Fins el 30 d'abril a La Casa dels Entremesos. Un any més, el cartell de les Festes s'ha triat a partir d'un concurs popular amb un jurat format per veïns i entitats del barri. 

La Ruta dels Atracaments. De l'11 al 24 de març al barri del Pi. En Perot lo lladre ha programat una ruta per atracar les botigues del barri. Al llarg dels dies que durarà l'activitat, podreu fer el recorregut i descorbrir els secrets de la seva vida. El joc començarà a La Casa dels Entremesos amb la recollida del passaport que us hauran de segellar les diverses botigues, mentre us entreguen el botí. Al final, si segiui les pistes, descobrireu en quina botiga s'amaga en Perot i us endureu un regalet!

El Joc de Sant Josep Oriol. Del 18 al 26 de març al barri Gòtic. Una de les novetats d'enguany és la celebració d'aquest joc de preguntes al carrer, amb una trentena de preguntes que us portarna a recórrer els carres del Gòtic tot descobrint detalls del barri, de les festes i de la vida del sant que fins ara us havien apssat desapercebuts. La gimcana comença a La Casa dels Entremesos i aquells que aconsegueixin descobrir l'enigma tindran un petit obsequi.

Concurs d’Instagram #concursSJO23 Del 17 al 29 de març se celebrarà el concurs d'Instagram de les Festes. Penja una foto amb l'etiqueta #concursSJO22 i participa-hi! Consulta les bases.

 

Consulta tot el programa en paper.

Organitza:

Compartir: