Moixiganga de Barcelona

Barcelona ha recuperat la moixiganga, una dansa popular que representa quadres plàstics que en una gran majoria son escenes o misteris de la passió de Crist.

La Moixiganga de Barcelona neix al Clot, l'any 2014, a partir d’un projecte que tenien alguns membres dels Falcons de Barcelona de fa anys, amb el suport del President del Foment Martinenc i fent els assajos al local dels Castellers de Barcelona, amb l'ànim de recuperar i fomentar la cultura popular catalana a la Ciutat de Barcelona i vol fer una representació més d'acord amb actuacions en cercaviles i actuacions de carrer, proposant un conjunt de dansa i misteris sincronitzats i fer figures mòbils. 

Consta de tres passos: el pas de cartró, el pas de coixinet i els diferents passos de la passió o misteris: L’Oració, Els Assots, La Coronació, Via Crucis, Mont Calvari, Davallament, Sepulcre, Resurrecció.

La música està creada pel mestre Jordi Fàbregas, director del C.A.T. Centre Artesà Tradicionàrius i el vestuari, l'armilla a l'estil del trencadís gaudinià, amb el faldellí del color granatós del Penó de Santa Eulàlia. 

Contacte: 

Telèfon: 607184071

Correu electrònic: moixigangadebarcelona@gmail.com

Responsable: Pere Rovira

Horari d'assaigs: Dimecres de 20 a 22 hores

Direcció: Plaça de les Beates 2, 3r. 08003 Barcelona

Compartir: