7 de març a les 20 hores.
Sala d'Actes
Presentacions i xerrades
Presentació del llibre Escultors de la festa

El llibre de Manuel Güell presenta per primer cop el treball de disseny i construcció d’imatgeria festiva (dracs, gegants, capgrossos i bestiari festiu divers ) dels tallers SarandacaVentura&Hosta i Dolors Sans. Presenta les biografies, l’evolució dels tallers i les seves opinions sobre la festa popular mitjançant entrevistes en profunditat.

S’exposen de manera detallada les tècniques i els materials de construcció. Completa el llibre un inventari dels aproximats mil elements construïts pels tres tallers fins l’any 2018. Està il·lustrat amb 270 imatges, la majoria inèdites, de la imatgeria festiva dels tres escultors de la festa. També proposa una reflexió sobre la festa des d’una perspectiva etnogràfica, folklòrica i sociològica, amb articles d'Amadeu Carbó, Xavier Cordomí, Paco Cruz, Jo Farb Hernández i  Bienve Moya. 

La presentació serà a càrrec de Manuel Güell, autor del llibre, i de Ramon Aumedes, Neus Hosta, Francina Morell, Dolors Sans i David Ventura, escultors de la festa, amb la introducció de Xavier Cordomí, autor de l'article: De l'estereotip  a l'heterodòxia. Forma i funció de la imatgeria festiva.

Si voleu penjar fotografies de l'acte ho podeu fer amb les etiquetes #xerradadeldijous i #activitatsaLaCasa

Activitat d'entrada lliure amb aforament limitat.

Compartir: