Notícia

Com a prèvia a la Mercè s’estrena la Geganta del Pi infantil
1 Setembre 2016

La figura serà apadrinada pels nens i nenes de l'Hospital Sant Joan de Déu i pels Gegants petits de Reus en una gran festa.

Enguany la família de Gegants del Pi s’amplia per les Festes de la Mercè amb el naixement de l’Elisenda petita, una rèplica de la gran que serà ballada per nens d’entre 6 i 10 anys. Dos anys després de l’estrena d’en Mustafà petit, la nova gegantona li farà companyia, tot fent que els més menuts coneguin i s’estimin encara més els populars Gegants del Pi, documentats des del 1601.

La figura ha estat creant-se durant els darrers mesos al taller Casserras de Solsona, i aquests dies els nens i nenes que la portaran estan assajant per acostumar-s’hi. Tot està a punt perquè al so de la famosa cançó la gegantona aparegui a la plaça del Pi el proper diumenge 18 de setembre a les 12:00h.

Els actes començaran a les 10:00h amb la sortida dels quatre Gegants originals del Pi, unes peces de fusta del s.XVIII que només apareixen un dia a l’any, per la Festa Major del barri, al març. El naixement de l’Elisenda serà doncs, un fet extraordinari. A plaça hi haurà uns convidats molt especials: gegants que també són rèpliques en petit d’altres gegants emblemàtics de Catalunya. N’hi haurà de Manresa, Cardona, Solsona, Vilafranca del Penedès, Badalona i Reus. De fet, els reusencs apadrinaran en Mustafà i l’Elisenda petits.

El matí comptarà amb tallers per tal que els nens es facin la seva disfressa del Gegant o la Geganta del Pi i que puguin sortir a la cercavila ballant. A les 12h arribarà la nouvinguda amb moltes sorpreses. La primera que s’ha desvetllat és que serà apadrinada pels nens i nenes de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Cal destacar que la figura serà costejada per aportacions populars a través de la xarxa. Com ja es va fer l’any 1960 per recuperar els Gegants del Pi i el 2014 per en Mustafà petit, s’ha triat la via del micromecenatge. Es tracta d’una campanya de micromecenatge 2.0 a través de la plataforma verkami. Al link http://vkm.is/elisendapi es pot apadrinar la geganta aportant el que cadascú vulgui o pugui. Com a recompenses pels padrins hi ha des de imants o ninos de goma fins a poder pujar al campanar de Santa Maria del Pi, un bust de resina de l’Elisenda o escriure el teu nom dins la gegantona.

Però la campanya no s’acaba a la xarxa. Durant totes les Festes de la Mercè els geganters del Pi conviden a tothom qui ho vulgui d’apropar-se, informar-se de la nova figura i apadrinar-la.

Compartir: