Exposicions temporals
Abans de la Barceloneta - Fins el 19 de novembre
Cavallets ... endavant!. Els Cavallets Cotoners de Barcelona - Fins el 31 d'octuber

ABANS DE LA BARCELONETA

Tothom coneix el barri mariner de la ciutat, el port i les platges, els restaurants i la rica xarxa associativa, els veïns i els greus problemes que el barri viu actualment. Però que era la Barceloneta abans de ser la Barceloneta? 
Aquesta exposició, mitjançant l'arqueologia, la geomorfologia i la documentació d'arxiu, ens explica el passat d'una ciutat-port que inicia la construcció d'un moll que acabaria donant lloc a la Barceloneta d'avui. 

Fotografies i textos de Mikel Soberón (CODEX Arqueologia i Patrimoni), una producció de l'Ajuntament de Barcelona Districte de Ciutat Vella.

CAVALLETS... ENDAVANT! ELS CAVALLETS COTONERS DE BARCELONA

L'any 1993, en el marc del desenvolupament del projecte de recuperació del Bestiari històric de Barcelona, la ciutat torna a disposar d'un grup de Cavallets Cotoners, després de moltes dècades de no veure'ls passejar i ballar pels carrers.  La recuperació dels Cavallets Cotoners es va fer gràcies a que l'Esbart Català de Dansaires disposava de vuit peces en forma de cavallet, construïdes a Barcelona pel Taller Malatesta l'any 1933 i per tant unes de les peces d'imatgeria festiva originals més antigues de Barcelona.

L'exposició mostra la procés que converteix els cavallets de l'Esbart Català de Dansaires en Cavallets Cotoners de Barcelona a partir de la imatge d'un gravat del segle XVIII i la seva participació a les festes de Barcelona: Festes de la Mercè, processó del Corpus i Festes de Santa Eulàlia.

Exposició organitzada per l'Esbart Català de Dansaires