Exposicions temporals

El Pi en festes. 25 anys de la recuperació de les Festes de Sant Josep Oriol

Entre els anys 1806 i 1807 la ciutat de Barcelona va celebrar la beatificació de Sant Josep Oriol amb tot d’actes. Anys després, la Basílica del Pi va mantenir les festes en honor al seu patró fins que es van deixar de fer. L’any 1995, l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi es va decidir a engegar el projecte de recuperació de les festes amb les entitats, veïns i comerciants del barri del Pi. Aquest model és el que, amb canvis i ampliacions, ha arribat fins als nostres dies.

Exposició produïda per l'Associació d'Amics dels Gegants del Pi. Fins el 30 de setembre

4 ¼".  425 anys de Festes de Sant Roc a Barcelona. De vot de ciutat a festa popular de la plaça Nova

L'exposició tracta sobre diferents aspectes dels 425 anys de les Festes de Sant Roc al barri de la Catedral de Barcelona. Una visió des de l’any 1519 quan Barcelona va proclamar patró sant Roc, des de l’any 1563 quan el Consell de Cent va fer vot de ciutat al sant, i des del 1589 quan els veïns del barri de la Catedral van fundar la Confraria de Sant Roch de la Plassa Nova i van començar a celebrar les festes, tot passant per les diferents celebracions realitzades durant quatre segle i un quart i fins arribar als nostres dies, amb unes Festes de Sant Roc consolidades com a tradició i patrimoni festiu de tota la ciutat de Barcelona.

Exposició produïda per l'Associació de Festes de la Plaça Nova. Fins el 30 de setembre

Apel·les Mestres, artista complet i home polièdric.

La mostra explica les principals facetes artístiques i íntimes d’Apel·les Mestres: dibuixant, il·lustrador, músic, cançoner, col·leccionista, amic, tertulià, dramaturg, bibliòman, dissenyador gràfic, poeta, folklorista, figurinista, jardiner i viatger. S’il·lustren amb dibuixos, fotografies, retrats, caricatures, figurins, etc. i citacions d’Apel·les Mestres i altres autors. 

Exposició produïda per l’Esbart Català de Dansaires. De l’10 al 23 de setembre

15 figures en 15 llocs emblemàtics de Barcelona

El Tibidabo, el Parc Güell o la plaça de Sant Jaume són algunes de les ubicacions que els Falcons de Barcelona han escollit per realitzar aquesta mostra en el marc del seu 15è aniversari. Un recull de les figures més singulars i espectaculars que han realitzat al llarg dels 15 anys que celebren coronades en espais representatius de la Ciutat, així com de la cultura popular i la política presentada la ciutat comtal.

Exposició produïda pels Falcons de Barcelona. Del 6 al 23 de setembre