Exposicions temporals

200 ANYS DE CASTELLS A BARCELONA: 50 ANYS FENT PINYA

La mostra fa un recorregut per la història dels castells a Barcelona i els diferents fets que han marcat la trajectòria dels Castellers de Barcelona. S’hi podrà veure una selecció de camises amb l’evolució de l’escut de la ciutat, un recull fotogràfic dels castells més especials que han fet al llarg dels cinquanta  anys i les imatges finalistes del concurs del 50è aniversari, així com una secció audiovisual on es mostraran vídeos i documentals de fets importants per a la colla. 

Exposició produïda pels Castellers de Barcelona

1938. EL BARRI DE LA CATEDRAL SOTA LES BOMBES. Les Festes de Sant Roc poc abans i poc després de la guerra. Fins el 16 de febrer.

Aquesta exposició és un homenatge als plaçanovins i les plaçanovines, als comerciants, a les treballadores i als treballadors, a les persones que en aquell moment passaven pels nostres carrers i places i a les que es protegien en els nostres refugis, barcelonines i barcelonins, i també a totes les víctimes que el nostre barri acollia en aquelles dates terribles; poble innocent castigat sota les bombes; morts, ferits, expropiats amb la vida destrossada. L’esperit plaçanoví, però, es manté ferm front l’oblit i la memòria per tots ells i elles no s’extingirà mai.

Exposició produïda per l'Associació de Festes de la Plaça Nova