Exposicions temporals

ESPAI I FESTA. Fins l'13 d'octubre

Aquesta mostra ofereix una documentada i extensa panoràmica del que és i ha estat històricament, a les viles i als barris de la ciutat de Barcelona, el costum de guarnir les places i els carrers amb motiu de festa. Amb un contingut eminentment visual, s’hi exposen una selecció d’imatges de guarnits festius provinents dels fons fotogràfics dels Grups de Recerca Local de la ciutat i de diversos fons privats, de la xarxa d’arxius de districte i de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

Exposició produïda per Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, Institut Ramon Muntaner i Grups de recerca local de Barcelona

1938. EL BARRI DE LA CATEDRAL SOTA LES BOMBES. Les Festes de Sant Roc poc abans i poc després de la guerra. Fins el 31 de gener.

Aquesta exposició és un homenatge als plaçanovins i les plaçanovines, als comerciants, a les treballadores i als treballadors, a les persones que en aquell moment passaven pels nostres carrers i places i a les que es protegien en els nostres refugis, barcelonines i barcelonins, i també a totes les víctimes que el nostre barri acollia en aquelles dates terribles; poble innocent castigat sota les bombes; morts, ferits, expropiats amb la vida destrossada. L’esperit plaçanoví, però, es manté ferm front l’oblit i la memòria per tots ells i elles no s’extingirà mai.

Exposició produïda per l'Associació de Festes de la Plaça Nova