Exposicions temporals

EXPOSICIONS DE NADAL

PESSEBRE POPULAR I HUMORÍSTIC DE LA CASA DELS ENTREMESOS. Pessebre amb figures originals i humorístiques de gegants, bestiari i altres personatges i grups de cultura popular de La Casa dels Entremesos. Aquest any amb noves, divertides i sorprenents figures. Disseny i producció de l’Associació de Pessebristes de Ciutat Vella.

DIORAMES DE PESSEBRE. Exposició dels diorames de pessebre construïts pels alumnes del curs 2019 de l’Escola Taller de Pessebres de Barcelona de l’Associació de Pessebristes de Ciutat Vella.

CAVALCADA DE REIS 1900...  L’exposició presenta els vestits de Ses Majestats els Reis d'Orient de la cavalcada barcelonina de final de segle XIX a la primera meitat del XX. Realitzada per membres de l’Associació de Festes de la Plaça Nova i l’Esbart Català de Dansaires.

FIGURES DE PESSEBRE DELS TRES REIS D’ORIENT Una mostra de figures populars dels Reis d’Orient de pessebres tradicionals, clàssics i moderns, artesanes o industrials, de diverses cultures. Una producció de l’Associació de Festes de la Plaça Nova.

 

1938. EL BARRI DE LA CATEDRAL SOTA LES BOMBES. Les Festes de Sant Roc poc abans i poc després de la guerra. Fins el 31 de gener.

Aquesta exposició és un homenatge als plaçanovins i les plaçanovines, als comerciants, a les treballadores i als treballadors, a les persones que en aquell moment passaven pels nostres carrers i places i a les que es protegien en els nostres refugis, barcelonines i barcelonins, i també a totes les víctimes que el nostre barri acollia en aquelles dates terribles; poble innocent castigat sota les bombes; morts, ferits, expropiats amb la vida destrossada. L’esperit plaçanoví, però, es manté ferm front l’oblit i la memòria per tots ells i elles no s’extingirà mai.

Exposició produïda per l'Associació de Festes de la Plaça Nova