Notícia

200 anys sense el baró de Maldà
2 Març 2020

El dijous 5 de març, l’Esbart Català de Dansaires inicia el cicle de quatre xerrades que sota el títol genèric de 200 anys sense el baró de Maldà vol recordar la figura de Rafael d’Amat i de Cortada (barcelona, 1746-1819), autor del dietari Calaix de sastre i altres obres, cròniques de cinquanta anys de la vida barcelonina i catalana, 1769-1819, en un moment de grans canvis socials, econòmics i polítics.

Rafael d’Amat ressenya es refereix a tot mena d’informació i esdeveniments: la metereologia, la manera de vestir, els àpats i les menges, la vida religiosa, l’ascenció de la burgesia, les masses obreres, les campanes, les visites reials, la pobresa, l’entrada dels francesos, i, sortosament, un llarg etcètera.

El cicle 200 anys sense el baró de Maldà consta de quatre xerrades programades pel primer dijous de cada mes, entre març i juny:

  • 5 de març. Rafael d’Amat i de Cortada. L'entorn i l'home, a càrrec de Joan Miquel i Montserrat Garrich.
  • 2 d’abril. Xocolata cada dia. A taula amb el baró de Maldà, a càrrec de Joan de Déu Domènech.
  • 7 de maig. Vetllada de dansa i música, a càrrec de Carles Mas i Esbart Català de Dansaires
  • 4 de juny. Des del meu balcó: el Corpus del baró i la parròquia del Pi, a càrrec d’Amadeu Carbó i Nico Alonso. Aquesta darrera xerrada forma part de la celebració del 700 aniversari del Corpus de Barcelona.

Les xerrades es faran a les 8 del vespre a la Sala d’actes de La Casa dels Entremesos, seu social de l’Esbart Català de Dansaires (plaça de les beates, 2 Barcelona)

Compartir: