Història

La Casa dels Entremesos és un equipament cultural de Barcelona gestionat per la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella concebut com un centre cultural que acull, difon i promociona la cultura popular, especialment la barcelonina, en múltiples aspectes: imatgeria festiva, dansa, música, foc, construccions humanes, trabucaires i art popular.

Es troba situat a la plaça de les beates, al cor de la ciutat de Barcelona,  al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Es va inaugurar el 20 de setembre de l’any 2009.  Acull la seu de la la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella d’entitats de cultura popular i tradicional i de les quinze entitats que la composen.

La Casa dels Entremesos és l’espai on es troba exposada pràcticament tota la imatgeria festiva de Ciutat Vella, on resideixen i generen activitat les quinze entitats federades i on es treballa per produir i organitzar activitats amb la cultura popular i tradicional com a eix vertebrador,  tot fomentant el treball multidisciplinari i la col·laboració entre associacions.

La Casa dels Entremesos, oberta de dimarts a diumenge, ofereix a la ciutadania:

Així mateix, aquest equipament ofereix la prestació de serveis a d'altres entitats culturals de l’àmbit o similars i està oberta a col·laborar-hi per a realitzar programacions conjuntes.

La Casa dels Entremesos forma part de la xarxa desenvolupada per l’Ajuntament de Barcelona anomenada Cases de la Festa, xarxa que agrupa tots els espais de cultura popular i tradicional.

Compartir: