Notícia

25 ANYS DE LA RECUPERACIÓ DE LA TARASCA DE BARCELONA
18 Setembre 2018

El 23 de setembre del 1993 va ser recuperda la figura de La Tarasca de Barcelona. Amb la recuperació d'aquesta figura es complementava la recuperació del Seguici Popular de Barcelona, en el marc del projecte “Recuperació de la imatgeria festiva de Barcelona vella” , una idea de Xavier Cordomí.

De recuperar la figura se'n va encarregar l’Associació de Geganters de la Barceloneta. L’entitat havia iniciat les activitats d’imatgeria -en el marc de la cultura popular i tradicional catalana- el 29 de setembre de 1991 amb la creació d’una parella de gegants, un gegantó i dos capgrossos.

El 23 de setembre de 2018 es compleixen els 25 anys de la recuperació, i des de l’Associació de Geganters, Grallers i Bestiari de la Barceloneta ho volen celebrar de manera destacada, donat que -la Tarasca- és una de les bèsties més aclamades pels nens i les nenes. La Tarasca de Barcelona -figura de gran versabilitat- mou el cap, clava queixalades, llança aigua, llança caramels i, per les nits, es converteix en una de les bèsties fogueres més perilloses de correfocs i d’actes de foc.

Per celebrar aquests 25 anys s'ha realitzat una mostra de Tarasques o Cucaferes representatives d’aquest àmbit a Catalunya, que podreu veure des del 15 al 24 de setembre a La Casa dels Entremesos amb La Tarasca de Cervera, La Cucafera de Montblanc, La Cucafera Sexot de Sant Cugat de Sesgarrigues i La Cuca de Castellbisbal.

La Tarasca de Barcelona, juntament amb la resta del Seguici Popular de Barcelona, la trobareu exposada a La Virreina.

Compartir: