Associació d’Amics dels Gegants Ramon i Lola del Raval

La senyora Lola va néixer durant les festes del Carrer de Guifré l’any 1985 i de seguida la gent de el carrer li va trobar una gran semblança amb una veïna del carrer, que havia estat carnissera del mercat de El Ninot de Barcelona i van decidir batejar-la amb el seu nom.
 
El senyor Ramon va néixer un any desprès de la senyora Lola, també dins del marc de les festes del carrer de Wifredo y patrocinat per la Associació de Festes. De seguida es va batejar amb el nom de un botiguer de aquest carrer en honor de el qual s’avia fet, i que era molt apreciat dins del barri.
 
El Drac, autèntica figuració del maligne, és conegut a Barcelona com a element de l'Infern des del 1424. A les processons del Corpus participava com símbol del mal, el Drac és el més fort i gran del bestiari. Drac de foc i de protocol. A partir del projecte de recuperació del Bestiari Festiu de la Barcelona Vella, la Colla de Gegants de El Raval de Barcelona va encarregar la construcció de la figura i entra a formar part del Seguici Popular de Barcelona l’any 1992.
 
El Bou com a element del Bestiari Festiu de Barcelona apareix datat i documentat com a tal a partir del Segle XV, com a participant de les processons de Corpus i també als actes festius de la ciutat. Va ser portat en principi pel Gremi de Carnissers i, posteriorment, va quedar vinculat a la Parròquia del Pi on va anar perden el seu esplendor i caràcter fins que, durant el segle XIX va desaparèixer per complet. El Bou és una figura més aviat mansa i benèvola, tot que, si convé, es torna ferotge i pot llençar foc per les banyes. Amb el projecte de recuperació del Bestiari Festiu de la Barcelona Vella, la Colla de Geganters de El Raval de Barcelona va encarregar la construcció de la figura, vinculant-la a la parròquia de Sant Just i Pastor i integrant aquesta figura dintre del Seguici Popular de Barcelona.

La senyora Lola i el senyor Ramon es van casar l’any 2000 i desprès van voler tenir una filla. Donat que, dintre de el barri existeix una escola que antigament havia estat casa de infants orfes lligada a la comunitat de les monges Vedrunes, van demanar-ne una orfe a la comunitat.  Així va néixer l’any 2000 la Quimeta Àngels de Vedruna.

El Nan Manolito va ser construïda per l’artesà de la Barceloneta, David Garcia i va ser estrenat durant les Festes de Sant Just de l'any 2002.
Un cop estrenat el nan, els Amics del barri de Sant Just cedeixen la figura a la nostra entitat per que vetlli que surti al carrer i des de llavors acompanya els nostres gegants.

Els diables de la Kinta Forka neixen l’any 2002 dintre de les Festes de la Primavera del Barri de Sant Just i Pastor, tot i que ja feia uns quants anys que l’entitat tenia un grup de forques que acompanyaven al Drac i al Bou en les sortides de Foc.

Contacte: 

Telèfon: 934121266

Correu electrònic: gegantsdelravalbarcelona@gmail.com

Responsable: Pedro Molina

Direcció: Plaça de les Beates 2, 3r. 08003 Barcelona

 

Compartir: