Notícia

Concurs de Cartells de les Festes de Sant Josep Oriol 2019
17 Octubre 2018

Fins dimarts 18 de desembre de 2018 es poden presentar les obres, amb un premi de 150€ pel cartell guanyador.

Un any més l'Associació d'Amics dels Gegants del Pi convoca un nou Concurs de Cartells per dissenyar el cartell anunciador de les Festes de Sant Josep Oriol 2019 #SJO19, que se celebraran al barceloní barri del Pi del 16 al 24 de març de l'any vinent.

Les Festes se celebren des de l'any 1995 amb el format actual, tot i que la devoció del Pi per Sant Josep Oriol ve de lluny, des del mateix segle XVII quan aquest sant fou mossèn de la parròquia del Pi.
Aquest 2019 la Festa Major celebrarà les vint-i-cinc edicions en el format actual, per la qual cosa es preparen algunes commemoracions.

El guanyador/a del concurs (o guanyadors, ja que es pot presentar una obra coral) s'endurà 150€ de premi. Els cartells hauran de complir les bases que es poden trobar a la plana web dels Gegants del Pi
(www.gegantsdelpi.cat) i s'hauran de presentar a la Casa dels Entremesos (plaça de les Beates, 2).

Les Festes de Sant Josep Oriol són una de les dates marcades en vermell al calendari festiu barceloní, no només perquè se celebren al març -quan encara no ha començat la temporada de festes majors- sinó pel seu marcat protocol d'actes amb un reguitzell de tradicions singulars com el Retaule, els Atracaments, el jove "Emmulassa't!" o la ballada dels quatre Gegants del Pi originals, datats del segle XVIII. També destaquen les populars monedes de xocolata, la menja tradicional vinculada a un miracle de Sant Josep Oriol, que convertí raves en monedes d’or.

Si voleu més informació, podeu consultar la seva pàgina web.

Compartir: