Notícia

El 29 de febrer es celebra Aportacions a la Dansa
13 Gener 2020

L'Esbart Català de Dansaires convoca una nova jornada d'Aportacions a la Dansa, l'espai per donar veu, presentar i difondre qualsevol aportació que tingui relació amb la dansa catalana.

Aquesta activitat que es celebra de manera quinquennal s'adreça a  persones que desitgin presentar una aportació: projecte, experiència, obra o estudi i també a persones interessades en conèixer les darreres novetats, treballs o aportacions a la dansa catalana.

A partir del reconeixement que la dansa és una part del patrimoni immaterial de Catalunya, Aportacions a la dansa catalana vol fer ressò tant de la pràctica com de l’estudi de la dansa tradicional o de qualsevol aspecte que hi tingui relació: música, festes, indumentària o pedagogia.

Totes les persones, grups de balladors i balladores, col·lectius professionals, entitats, centres d’estudis o administracions que estiguin interessats en la jornada, sigui d’oient o presentant una Aportació. 

Aquesta iniciativa va començar l’any 2004 amb motiu de l’homenatge a Aureli Capmany; l’any 2009 es va convocar coincidint amb l’Any Amades i el 2014 es va dedicar a M. Rosa Alonso, mestra de dansa de l’Esbart. Enguany, dediquem la jornada a Enric Vigo, músic i ballador que va ensenyar bona part del repertori de balls de les comarques del Pallars que avui coneixem. 

Totes les aportacions presentades a la jornada seran editades, com en les ocasions anteriors, íntegres o resumides, en una publicació posterior que s’enviarà a les persones inscrites i als autors.

Arxius: 

Compartir: