El Corpus barceloní declarat Festa Patrimonial d'Interès Nacional
15 Juny 2021

El Govern de Catalunya ha aprovat aquest matí declarar la celebració del Corpus de Barcelona com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional i inscriure-la en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, l'any que es tanca la celebració dels 700 aniversari.

Aquesta festa, instaurada a la ciutat de Barcelona l'any 1320  ha mantingut la seva essència al llarg dels segles, amb dos elements destacats com són l’ou com balla i la processó, que compta amb la participació del Seguici Popular de Barcelona i els Gegants nous de la Casa de la Caritat o de Corpus.

La Generalitat ha valorat que aquesta festa barcelonina hagi conservat els seus trets característics i per haver estat motor per a la cultura popular i inspiració artística. La processó ha estat l'acte festiu més antic i lluït que al llarg de la història s’ha celebrat a la ciutat. Perduda l'any 1979, l'Ajuntament de Barcelona, la Catedral de Barcelona i la Federació d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella, en estreta col·laboració, la van recuperar al carrer l'any 1992.

Avui celebrem la Festa del Corpus durant quatre dies amb portes obertes, catifes florals, patis amb l'ou com balla i activitats diverses. Culmina diumenge a la tarda amb la Processó del Corpus, amb la part festiva amb el protagonisme del Seguici popular de Barcelona i altres balls i entremesos, i la part religiosa, amb la custòdia del Sant Sagrament sobre la cadira del rei Martí I com a element principal.

D'aquesta manera, la ciutat de Barcelona compta amb dues festes declarades Patrimoni d'Interès Nacional. Un orgull per la nostra Federació!.

Compartir: