Notícia

Els Gegants del Pi celebren a les xarxes els 60 anys de la seva recuperació
16 Juny 2020

El Coronavirus ha obligat a ajornar les celebracions al carrer, que s’havien de dur a terme del 15 al 20 de juny. Per commemorar l’efemèride s’ha programat un cicle de vídeos que expliquen com era la Barcelona dels anys seixanta, quan es van recuperar els gegants.

Ja fa uns mesos que es va anunciar que el Coronavirus obligava a ajornar una de les festes més esperades enguany pels amants dels gegants i la imatgeria festiva: les Quinquennals dels Gegants del Pi. Aquestes celebracions es fan els anys acabats en 0 i 5, i pretenen posar en valor la recuperació dels quatre Gegants del Pi el 12 de juny de l’any 1960.

Tot i així, l’entitat que gestiona les figures, l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi, ha volgut commemorar els 60 anys de la recuperació amb una modesta celebració a les xarxes. L’objectiu principal és fer pedagogia sobre el moment històric que es van recuperar els gegants tot explicant com era el barri, les entitats parroquials, les festes... i com va anar la restauració.

Per aconseguir-ho, del 15 al 20 de juny s’han programat sis vídeos de poc més de cinc minuts cadascun. En aquestes càpsules s’hi presenta un aspecte de l’època, que en cada cas és presentat per un narrador diferent: arxivers, familiars o persones que van viure l’època en primera persona.

Els vídeos es podran veure al canal de Youtube dels Gegants del Pi i al de la Casa dels Entremesos, cada dia a partir de les 18.30 h. El darrer vídeo, el de dissabte 20, serà una felicitació coral per part de molts dels integrants de la colla.

El programa és el següent:

Les activitats del cicle es poden seguir a les xarxes mitjançant l’etiqueta #Pi60.

Compartir: