Notícia

Es presenta el Pla de reactivació de la Cultura Popular
12 Març 2021

Dijous 11 de març la Consellera de cultura Àngels Ponsa acompanyada de la Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, M. Àngels Blasco ha presentat el Pla de reactivació de la Cultura Popular després d'un any de la COVID10, un pla que vol actualitzar el del juliol de 2020 amb un marc unívoc de represa de l’activitat i un treball en xarxa amb altres departaments del govern, universitats, federacions, entitats i el món associatiu.

Aquest nou pla, d'un sector que des del primer moment s'ha vist vetat per ser activitats amb aglomeracions, on els participants interactuen entre ells,... es divideix en cinc línies estratègiques que són el Suport econòmic amb noves línies d'ajuts, un Pla de formació, la Innovació i la recerca i la Comunicació i es fixen tres dates claus per a la visibilització de la cultura popular: la Diada de Sant Jordi, el Dia de l'associacionisme Cultural i la Fira Mediterrània de Manresa.

Pel que fa a l'àmbit de les construccions humanes, una activitat parada des de fa un any, el pla prepara una prova pilot per a la represa de l’activitat al món casteller amb un equip d’investigadors de la Universitat Rovira i Virgili.

Paral·lelament al Pla de reactivació de cultura popular presentat, per primera vegada durant molts mesos les noves mesures del PROCICAT que entraran en vigor a partir del dilluns 15 de març indiquen que es poden reprendre les activitats de cultura popular i tradicional a l’aire lliure en un espai perimetrat i estàtic o en espais tancats, amb ventilació, control d’accessos i limitació d’aforament, una manera de gaudir de la cultura popular que s'allunya de la realitat, però que de ben segur les entitats s'hi adapten per tornar a fer allò que fa tantes i tantes setmanes que no fan, assajar.

Així doncs, mica en mica, la cultura popopular i tradicional torna a les nostres vides.

Compartir: