Notícia

Gegants de Corpus vs Gegants de Carnaval
30 Gener 2019

100 anys Gegants Nous de la Casa de Caritat o del Corpus 160 anys Gegants Vells de la Casa de Caritat o de Carnestoltes

El passat Corpus va iniciar-se un any de celebració dels 100 anys dels Gegants Nous de la Casa de Caritat de Barcelona, Gegants del Corpus, que es clourà aquest any 2019 també a la celebració del Corpus.

Enguany els 100 anys dels Gegants Nous de la Casa de Caritat de Barcelona coincideixen amb els 160 anys dels Gegants Vells de la Casa de Caritat de Barcelona o Gegants del Carnaval, els seus germans.

Per aquest motiu hem organitzat un acte especial durant les Festes de Santa Eulàlia, Festa Major d’hivern de Barcelona.

L'acte constarà en una exposició al Palau de la Virreina, seu de l'Institut de Cultura de Barcelona, en què del 2 al 10 de febrer es podran admirar, a part de les dues parelles de Gegants de la Casa de Caritat, tot un seguit de convidats de cada una de les parelles de Gegants de la Casa de Caritat.

L'exposició farà incís en la vessant de cada una de les parelles de Gegants de la Casa de Caritat, per un costat gegants que participen en processons del Corpus, per altra banda gegants on el seu protagonisme i sentit és pel Carnaval.

L'exposició finalitzarà el diumenge 10 a la tarda amb una cercavila pel centre de la ciutat fins a la plaça de Sant Jaume, on es faran els balls de cada parella de gegants present:

  • 17:00 h Palau de la Virreina. Cercavila “Gegants de Corpus vs Gegants de Carnaval” celebració dels 100 anys Gegants Nous de la Casa de Caritat o del Corpus i dels 160 anys Gegants Vells de la Casa de Caritat o de Carnestoltes. Recorregut: La Rambla (descendent), Ferran, plaça Sant Jaume.
  • 18:00 h Plaça de Sant Jaume. Mostra de Balls “Gegants de Corpus vs Gegants de Carnaval”
  • 18:30 h Cercavila de tornada a La Virreina. Recorregut: plaça Sant Jaume, Ferran, La Rambla (ascendent).

Compartir: