Nans i gegatons
Gegants infantils del Pi

Aquests gegantets neixen per ser portats pels nens d’entre 6 i 12 anys de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi. Ambdós foren estrenats en el marc de les Festes de la Mercè, ell l’any 2014 i ella el 2016, enmig de grans festes a la plaça del Pi. Ell va ser apadrinat per na Roser Capdevila, dibuixant de les Tres Bessones, i ella pels nens i nenes de l’Hospital Sant Joan de Déu. Tots dos, també tenen com a padrins els Gegants Indis petits de Reus. 

Les figures representen uns dels gegants més populars de la ciutat: l’Elisenda i en Mustafà, els Gegants grans del Pi. De fet, en són dues rèpliques idèntiques sense deixar-se’n cap detall: els barrets, ram, joies, simitarra,... i fins i tot els vestits. 

Ell va ser construït per l’artesà Manel Casserras i Soler, i el vestuari és obra de Sílvia Trasfi. Ella va ser creada per Teresa Casserras Moreno i vestida al mateix Taller Casserras de Solsona, que des del 1960 s’encarrega dels Gegants del Pi. Les joies de tots dos són regals de la joieria Baloo.
Igual que amb els gegants grans, el mocador és obra dels Magatzems el Pilar, la perruca de la casa Damaret i el ram és obra de veïnes del barri. Tal i com els quatre gegants del Pi ja varen ser recuperats l’any 1960, les dues figures van ser finançades en part gràcies a les aportacions populars mitjançant la plataforma verkami.

En Mustafà i l’Elisenda petits ballen acompanyant la resta de la família de Gegants del Pi i surten per les Festes de Santa Eulàlia, Sant Josep Oriol, la Mercè i allà on siguin convidats.

MUSTAFÀ PETIT

Alçada 2,10 metres
Pes 12 quilograms
Any de construcció: 2014
Constructor: Manel Casserras i Soler

ELISENDA PETITA

Alçada 2 metres
Pes 13 quilograms
Any de construcció: 2016
Constructor: Teressa Casserras Moreno

Entitat: Associació d’Amics dels Gegants del Pi

Compartir: