Notícia

Suspès el Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga 2021
17 Desembre 2020

A un mes de la celebració d'una nova edició del Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga, l'Associació Colla Gegantera del Casc Antic i l'Associació d'Amics dels Gegants del Pi fan públic de mutu acord la suspensió de l'esdeveniment que havia de tenir lloc el pròxim 16 de gener. La decisió l'han pres les dues entitats organitzadores davant la incertesa i la impossibilitat de garantir les mesures sanitàries.

Tot i que ambdues associacions defensen la seguretat sanitària en la cultura, i malgrat les ganes de tornar a veure dansar els Gegants del Pi i els de Santa Maria del Mar, creuen que la responsabilitat i el sentit comú han de prevaldre per sobre de tot. A dia d'avui les dues entitats no poden garantir la seguretat sanitària dels participants en aquesta festa que es celebra un cop l'any, així com tampoc la del públic. A tot això, s'ha d'incloure la preparació prèvia, traduida en hores de feina, desplaçaments i concentracions de diferents grups bombolla que, avui dia, són impossibles de dur a terme. En conseqüència, es veuen obligats a ajornar l'onzena edició del seguici que s'havia de celebrar d'aquí a un mes. Per tant, si la situació ho permet, les dues entitats treballaran plegades per preparar l'acte com cal per a l'any 2022.

Així mateix esperen que l'any 2022 ens puguem retrobar de nou pels carrers de Ciutat Vella gaudint tots plegats de la festa de germanor, veient un cop més el singular 'Ball a Quatre' de dues parelles històriques de la ciutat.

Compartir: