Notícia

Torna el Concurs de cartells de les Festes de Sant Josep Oriol 2020
7 Novembre 2019

Fins dimarts 14 de gener de 2020 es poden presentar les obres, amb un premi de 150€ pel cartell guanyador.

Les festes es duran a terme del 21 al 29 de març i en aquesta edició celebraran el seu vint-i-cinquè aniversari.

Associació d'Amics dels Gegants del Pi

Les Festes de Sant Josep Oriol 2020 busquen cartell. Aquestes festes tradicionals del barri Gòtic barceloní cerquen una imatge que les identifiqui mitjançant un concurs obert a la ciutadania en general. La proposta sorgeix dels Gegants del Pi, l’entitat que fa de pal de paller a l’hora de gestionar tots els actes i estructures de les Festes juntament amb la pròpia Basílica del Pi, la Ludoteca, l’Esplai del Pi,... i amb el suport dels veïns i comerciants del barri, així com de les institucions.

Tot i que el barri ja va fer festes l’any 1807 per celebrar la beatificació de Sant Josep Oriol, no seria fins l’any 1995 que es recuperarien les festes amb l’estructura actual. Per tant, aquest any 2020, les festes arriben al primer quart de segle de la seva història contemporània. Per celebrar-ho, s’estan preparant alguns actes commemoratius.

La persona guanyadora del concurs (o guanyadores, ja que es pot presentar una obra coral) s'endurà 150€ de premi. Els cartells hauran de complir les bases que es poden trobar a la plana web dels Gegants del Pi (www.gegantsdelpi.cat) i s'hauran de presentar a la Casa dels Entremesos (plaça de les Beates, 2) abans del dimarts 14 de gener.

Les Festes de Sant Josep Oriol són una de les dates marcades en vermell al calendari festiu barceloní, no només perquè se celebren al març -quan encara no ha començat la temporada de festes majors- sinó pel seu marcat protocol d'actes amb un reguitzell de tradicions singulars com el Retaule, els Atracaments, l’esbojarrat ’Emmulassa't!’ o la ballada dels quatre Gegants del Pi originals, datats del segle XIX. També en destaquen les populars monedes de xocolata, la menja tradicional vinculada a un miracle de Sant Josep Oriol, que convertí raves en monedes d’or.

Compartir: