23 d'octubre a les 18 h.
Santa Maria del Mar
Activitats especials
XVII Ballada de Santa Maria del Mar

Un any més arriba a Santa Maria del Mar l'acte de 'La Ballada', que enguany modifica el nom de la celebració prescindint de la denominació única de 'gegants històrics' per adaptar l'acte a la nova realitat, una diada on els gegants de Santa Maria exerceixen d'amfitrions davant la comitiva festiva i popular d'una ciutat d'arreu del Principat, formada per diferents balls i entremesos. Tot i això, els gegants són els grans protagonistes d'aquesta celebració que s'esdevindrà el pròxim 23 d'octubre al barri de la Ribera. Per aquesta nova etapa de la Ballada de Santa Maria del Mar, Girona és la ciutat convidada per part del Rei Salomó i la Reina de Saba. Els companys de 'Fal·lera Gironina' ens portaran l'essència de la capital gironina amb els balls i danses protocol·làries dels quatre gegants de la ciutat i l'Àliga, que s'acompanyaran de la participació de la comparsa de capgrossos, els dragolins i les bastoneres. Tanmateix, una edició més, gaudirem de l'actuació del Dofí de Barcelona i de l'Esbart Català de Dansaires, que ens oferirà un tastet de la dansa tradicional catalana.

Programació:

  • 18.00h.- Mostra de figures i entremesos. Davant la capella del Santíssim, al Portal del Born
  • 18.45h.- Lluïments del convit
  • 19.15h.- Passejada festiva. Recorregut: carrer de Santa Maria, plaça de Santa Maria, carrer de l'Argenteria, carrer de la Princesa, carrer Montcada, passeig del Born, carrer de Santa Maria i plaça de Santa Maria.
  • 20.30h.- La Ballada 2021. A l'interior de la Basílica de Santa Maria del Mar.

Informació important d'interès: Per assistir a l'acte de 'La Ballada 2021' a l'interior de Santa Maria cal reservar prèviament entrada. La reserva estarà oberta a partir del dilluns 18 d'octubre a les 18 h al web dels Gegants de Casc Antic. L'accés a la basílica s'efectuarà pel portal del carrer de Santa Maria per ordre d'arribada.

Organitza:

Compartir: