Convocat el concurs del cartell de les Festes de Sant Josep Oriol 2023
8 Novembre 2022

Les obres es poden presentar fins dimarts 10 de gener de 2023, amb un premi de 250€ pel cartell guanyador. Les festes es duran a terme del 18 al 26 de març i comptaran amb la cultura popular com a protagonista.

Un any més, l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi posa en marxa la maquinària per organitzar les Festes de Sant Josep Oriol 2023. Unes festes que cerquen una imatge que les identifiqui mitjançant un concurs obert a la ciutadania en general. La proposta sorgeix dels Gegants del Pi, l’entitat que fa de pal de paller a l’hora de gestionar tots els actes i estructures de les Festes juntament amb la pròpia Basílica del Pi, la Ludoteca, l’Esplai del Pi,... i amb el suport dels veïns i comerciants del barri, així com de les institucions.

Tot i que el barri ja va fer festes l’any 1807 per celebrar la beatificació de Sant Josep Oriol, no seria fins l’any 1995 que es recuperarien les festes amb l’estructura actual. Les celebracions compten amb elements patrimonials com els quatre Gegants originals del Pi, datats del segle XIX, i entremesos destacats com el Lleó i la Mulassa de Barcelona. També pren protagonisme el gegantet Perot lo lladre, que fa els seus atracaments pel barri.

El guanyador/a del concurs s'endurà 250€ de premi. Els cartells hauran de complir les bases que es poden trobar a la plana web dels Gegants del Pi (www.gegantsdelpi.cat) i s'hauran de presentar a la Casa dels Entremesos (plaça de les Beates, 2) abans del dimarts 10 de gener o virtualment, per correu electrònic.

Les Festes de Sant Josep Oriol són una de les dates marcades en vermell al calendari festiu barceloní, no només perquè se celebren al març -quan encara no ha començat la temporada de festes majors- sinó pel seu marcat protocol d'actes amb un reguitzell de tradicions singulars com el Retaule, els Atracaments, l’Emmulassa't o la Passejada dels Oriols. També en destaquen les populars monedes de xocolata, la menja tradicional vinculada a un miracle de Sant Josep Oriol, que convertí raves en monedes d’or.

Compartir: