Colla sardanista Mare Nostrum

El Grup Sardanista Xaloc està format per dansaires amb edats compreses entre 15 i 45 anys aproximadament, que en la seva vida quotidiana es dediquen a treballar, a estudiar, i a fruir de la vida de la manera més intensa que poden. Tot i tractar-se d’una colla de la ciutat de Barcelona, a les seves files hi figuren persones que resideixen a l’àrea d’influència de la ciutat, com Sant Quirze del Vallès, Sant Boi de Llobregat, Sant Pere de Ribes, Sitges, Santa Coloma de Gramenet, etc. Tots ells tenen un objectiu en comú, que és el de ballar sardanes i fer-ho el millor possible.
 
La història del grup comença amb la seva fundació l’any 1971 sota el nom de Ciutat Comtal, la qual amb pocs anys ja va desfermar passions de tota mena amb el seu estil innovador. Donada la gran quantitat de dansaires, el 1975 es va fundar la colla Xaloc com a filial de la primera. El 1976 la Ciutat Comtal ja va quedar Sots-Campiona de Catalunya, moment en el qual es va fundar la tercera colla, la Mare Nostrum, actual primera colla del Grup. Des de fa anys també ha funcionat una quarta colla, l’Enxaneta, inicialment creada amb l’objectiu de fer debutar a nous dansaires, i més tard com a colla filial del Grup i competidora al Campionat de Catalunya en la categoria de Grans. 

La passió per ballar sardanes i fer-ho el millor possible ha tingut com a conseqüència un gran palmarès: 13 Campionats de Catalunya en Lluïment (passes tradicionals sardana), 4 i 3 d’ells consecutius; una vintena de Sots-Campionats de Catalunya en Lluïment; tots els Campionats de Catalunya en Punts Lliures (sardanes coreografiades) en els quals ha participat; diversos Sots-Campionats de Catalunya en Revesses per Colla (sardanes que requereixen càlcul per esbrinar tiratge); molts Campionats de Catalunya en Colla Completa (suma de Lluïment + Punts Lliures + Revesses per Colla); algun Campionat Territorial de Barcelona Ciutat en Lluïment; diversos Sots-Campionats del Campionat Territorial de Barcelona Ciutat en Lluïment; diversos Campionats Territorials de Barcelona Ciutat en Revesses per Colla; i 2 Copes de Catalunya.

Contacte: 

Pàgina web: www.webmare.com

Telèfon: 666794497

Correu electrònic: grupxaloc@yahoo.es

Responsable: Ester Cibran

Horari d'assaigs: Dimarts i dijous de 21:30 a 23:30h.

Direcció: Plaça de les Beates 2, 2n. 08003 Barcelona

Compartir: