Notícia

Comunicat de la Federació d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella
15 Març 2019

Barcelona, 15 de març de 2019

Ahir dijous al migdia, la Federació d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella i La Casa dels Entremesos va rebre una trucada des del Districte de Ciutat Vella en què ens informaven que la Junta Electoral ens feia un requeriment de retirar de La Casa dels Entremesos qualsevol llaç groc, estelada o pancarta partidista en tractar-se d'un espai de titularitat municipal.

A la tarda vam rebre el requeriment per escrit on s'especificava que venia donat per la denúncia d'una ciutadana que ha estat visitant La Casa dels Entremesos. A l'escrit ens comuniquen que la denunciant ha adjuntat proves gràfiques i que la retirada de símbols havia de ser efectiva abans de les 21.41 h d'ahir mateix dijous 14 de març.

En un primer moment vam comunicar que a La Casa dels Entremesos no tenim penjat un llaç groc, ni a la façana ni a l'interior i que no enteníem el requeriment, l'únic que hem tingut sempre a la façana és una senyera.

Més tard, repassant els espais públics del nostre centre, l'únic indici que vam trobar són els llaços grocs  d'una parella de gegants exposats a La Casa.

Dit requeriment especifica que la retirada de símbols ha de ser de l'edifici i del seu mobiliari. Tot i tractar-se d'unes figures privades, propietat d'una entitat de la Federació, que estan exposades a La Casa, entenem que els consideren mobiliari de La Casa i per tant incompleixen la normativa, un error al nostre parer.

Des de la Federació es va fer l'avís a l'entitat afectada explicant la situació i sempre donant llibertat per decidir el que l'entitat creies. No en va, es tracta d'unes figures de la seva propietat i sobre la que només elles i ells tenen potestat per decidir quins elements formen part del vestit de les figures.

Finalment l'entitat afectada va decidir retirar els llaços grocs de les figures i substituir-los per un text on s'explica i es denuncia la raó per la qual ja no porten el llaç groc.

Davant aquests fets volem denunciar el punt a què s'ha arribat, veient-se atacada un cop més la llibertat d'expressió de les persones i entitats.

Tot això fa que ens refermem encara més en les nostres conviccions i idees.

Visca la llibertat d'expressió.

Salut      

 

Compartir: