Del 12 al 20 de juny
Activitats especials
Festes Quinquennals del Pi

Ballada de gegants centenaris de Catalunya
Dissabte 12 de juny – 17 i 19 h. Plaça de Sant Josep Oriol

Un conjunt format per diversos gegants centenaris de Catalunya ballarà per commemorar que avui fa 61 anys que es van recuperar els quatre Gegants del Pi. Els convidats hi participaran fent el seu ball propi i ballant diverses músiques pròpies, que ens mostraran la varietat d’instrumentacions presents a casa nostra. 

L’acte es farà en dos passis per tal d’assegurar la màxima participació possible. Acte amb aforament limitat i reserva prèvia al web de Weezevent a partir del 2 de juny a les 20.30 h.

Exposició de gegants centenaris de Catalunya
De diumenge 13 a diumenge 20 de juny – de 10 a 20 h. Palau de la Virreina (La Rambla, 99)

Una vintena de gegants centenaris d’arreu del país es trobaran al palau de la Virreina per commemorar la recuperació dels Gegants del Pi. Hi haurà figures amb més de cinc segles d’història i d’altres que tot just freguen el segle i mig, algunes de molt grosses i d’altres de més menudes, peces exòtiques i reis medievals... totes lluiran en una lluïda mostra que es podrà visitar seguint les mesures de seguretat (mascareta i distància de seguretat), sense reserva prèvia.

L’entrada a l’exposició serà per la Rambla i la sortida per la plaça de Sant Galdric.

Xerrada: ‘Els balls de gegants a Catalunya’
Dijous 17 de juny – 20 h. La Casa dels Entremesos (plaça de les Beates, 2)

Com són els balls de gegants a casa nostra? Quines variants de ball de gegants tenim? Què es pot fer i què no en un ball de gegants? Tot això i molt més ho descobrirem en aquesta ponència de la mestra de dansa Montserrat Garrich, que repassarà les tècniques, les coreografies i les dificultats a l’hora de ballar amb gegants.

Acte amb aforament limitat i reserva prèvia al web www.lacasadelsentremesos.cat

Taula rodona: ‘El paper dels gegants a la festa’
Dissabte 19 de juny – 18 h. Palau de la Virreina (La Rambla, 99)

Catalunya és un país de gegants, però a cada poble i ciutat tenen trets identitaris i funcions diferents dins les cercaviles, passades i processons. En aquesta ponència parlarem sobre les característiques de quatre zones geganteres del país: la ciutat de Lleida, el Camp de Tarragona, les comarques gironines i les comarques barcelonines. 

Acte amb aforament limitat i reserva prèvia al web Weezevent a partir del 2 de juny a les 20.30 h.

Organitza:

Compartir: